Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

TDC: Vi vil ikke grave fiber ned for konkurrenterne

IT- og Telestyrelsen kræver, at TDC graver et kabel ud til hjem, der ønsker at blive koblet på fibernet. Men den er TDC ikke med på.

IT- og Telestyrelsen har pålagt TDC at åbne sit fibernet i hovedstadsregionen for andre udbydere.
 
Samtidig er TDC tvunget til at lægge et kabel ind til et hjem, der er inden for 30 meter af hovedkablet, hvis en udbyder i TDC's fibernet har fået en abonnent i husstanden.
 
Men det håber TDC at få ændret.
 
"Vi har anket det, fordi det er første gang, at vi ser en forpligtelse til at etablere infrastruktur, og det vil vi gerne have prøvet," siger direktør for jura og regulering i TDC, Miriam Hvidt.
 
Hun forklarer, at der er en stor omkostning forbundet med at grave et kabel de sidste meter ud til hjemmet, og med den nuværende model fra IT- og Telestyrelsen er det TDC, der skal dække omkostningerne ved gravearbejdet, selvom TDC ikke har kundeforholdet til slutbrugeren. 
 
TDC tvunget til at åbne
Styrelsen afgjorde 3. november sidste år, at TDC skal åbne nettet, så andre udbydere kan komme ind i nettet og tilbyde bredbånd til husstandene i hovedstadsområdet mod lejebetaling til TDC.
 
Efterfølgende har TDC valgt at anke den del af afgørelsen, der pålægger teleselskabet at grave ud til de husstande, som ønsker at blive koblet på fibernettet.
 
TDC har haft fibernettet siden november 2009, hvor telekoncernen købte det af energiselskabet Dong for 325 millioner kroner.
 
Afgørelsen, som TDC har anket, ligger nu hos Teleklagenævnet. Her fortæller sekretariatsleder Helle Rod, at nævnet forventer at have sagen på dagsordenen på det kommende møde 24. maj. Det sker dog fra tid til anden, at sager er så komplekse, at de bliver skubbet, tilføjer hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.