IBM skovler penge ind: Krisen er helt og aldeles slut

Pengene buldrer ind i IBM's pengekasse, hvor der er fremgang og jublen på stort set alle nøgleområder. Se her, hvor meget IBM har tjent i årets første tre måneder.

Computerworld News Service: Tirsdag kunne IBM fortælle om vækst på tværs af alle afdelinger, og virksomheden øgede desuden forventningerne for hele året - det seneste tegn på at forbruget i it-sektoren er ved at komme til hægterne igen.

IBM's totale omsætning i det kvartal, der blev afsluttet 31. marts, endte på 131,8 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på otte procent set i forhold til samme kvartal sidste år.

Nettoindkomsten efter engangsudgifter voksede med 10 procent til 15,54 milliarder kroner, lyder det fra IBM.


Omsætningen voksede overalt i verden. Asien fik en stigning på 12 procent, mens Nord- og Sydamerika gik ni procent fem.

Udviklingen er stadig bagude i Europa med en stigning på tre procent for Europa, Mellemøsten og Afrika-regionen.

"Med udgangspunkt i væksten har vi øget forventningerne til indtjeningen per aktie i 2011 til mindst 70,46 kroner," skriver bestyrelsesformand, president og administrerende direktør for IBM, Sam Palmisano, i en udtalelse.

Omsætningen fra Global Technology Services voksede med seks procent til 52,83 milliarder kroner, mens omsætningen fra Global Business Services blev øget med syv procent til 25,18 milliarder kroner, fortæller IBM.

Færre kontrakter
Under et resultatmøde spurgte finansanalytikere, hvorfor antallet af indgåede servicekontrakter var faldet med 14 procent.

Tallene viser den totale værdi af de servicekontrakter, som er blevet indgået i løbet af kvartalet, selv om omsætningen som regel først indgår langt senere.

Der var færre kontrakter, fordi den offentlige sektor ikke bruger så mange penge for tiden, sagde IBM's økonomi-direktør Mark Loughridge.

Derudover svinger antallet en del fra kvartal til kvartal, og eftersom der skete en stigning på 25 procent i sidste års fjerde kvartal, er det ikke overraskende, at IBM brugte første kvartal på genopbygning, sagde han.

Hardwaresalget steg 19 procent til 21,43 milliarder kroner. "Det udgør den bedste førstekvartalsvækst i mere end et årti," sagde Mark Loughridge.

IBM's mainframe-forretning er desuden ved at komme til sig selv igen med en vækst på 41 procent set i forhold til sidste år, og selskabets Power-systemet klarede sig også godt med en stigning af salget af Unix-produkter på 19 procent, fortæller IBM.

Softwareomsætningen steg med seks procent til 28,40 milliarder kroner.

Heriblandt er salget af IBM's middleware-produkter, som blandt andet Websphere og Tivoli, steget med 16 procent til 17,68 milliarder kroner.

Omsætningen fra Websphere alene sprang frem med 51 procent, fortæller IBM.

IBM slap forholdsvist uskadt fra det massive jordskælv, som ramte Japan 11. marts, forklarede Mark Loughridge.

Selskabet måtte betale omkring 107 millioner kroner for skader på infrastrukturen, men derudover påvirkede jordskælvet kun IBM's forretning i meget lille grad.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.