Artikel top billede

Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning

En investering i Onfone har på blot tre år forsødet den i forvejen formuende it-investor Peter Wilmar Christensens liv med et betragteligt millionbeløb.

Læs også: TDC køber Onfone for en formue

En af investorerne bag Onfone er it-manden Peter Wilmar Christensen, som tjente sin formue på salget af Kiss Technology til Cisco i 2005 for 374 millioner kroner.

I 2008, da Onfone var to år gammelt, skød han penge i tele-projektet. Og i dag, blot tre år efter, høster han gevinsten med salget af mobilselskabet til TDC.

"Jeg vil ikke komme ind på, hvor meget jeg har tjent, men det har været en rigtig god forretning for mig," siger Peter Wilmar Christensen til Computerworld.

Investoren, der også er bestyrelsesformand, vil dog gerne oplyse, at gevinsten i hvert fald ligger på et to-cifret millionbeløb. Men han vil ikke komme det nærmere, fordi fordelingen af de op imod 313 TDC-millioner, som Onfone modtager, er aftalt ikke at skulle ud til offentligheden.

Får du et tre-cifret millionbeløb ud af det?

"Det vil jeg ikke nærmere ind på, for så kan du begynde at regne baglæns," siger han.

Det lykkes

Peter Wilmar Christensen kan godt se, at forløbet med Onfone unægteligt minder meget om andre teleselskaber, der lejer sig ind på netoperatørernes net, skaffer en masse kunder og til sidst bliver solgt.

Eksempelvis som selskaberne Telmore, CBB, BiBob og M1.

"Vi har aldrig udelukket et salg. Spørgsmålet var, om vi kunne gøre en forskel, og det lykkedes dygtigt af Morten," siger Peter Wilmar Christensen, der fortæller, at han da selv undervejs kunne blive ramt af tvivl.

Men administrerende direktør Morten Strunge, som Peter Wilmar Christensen har kendt i mange år, holdt fast.

Og investoren, der i øvrigt vandt it-prisen i 2005 sammen med sine Kiss-iværksætter-kolleger, glæder sig over mobil-iværksætterens bedrift.

"Nu lykkes det for Onfone, men husk på at måske 50 andre har prøvet det samme," siger Peter Wilmar Christensen, der understreger, at det ikke en let øvelse.

Grunden til at det lykkes for Onfone er, at selskabet fik skilt sig ud fra mængden og fik skabt en stærk profil i markedet. Derefter kom kunderne væltende ind.

Det i en grad, så de store etablerede teleselskaber talte om, at opkomlingen gør ondt på hele branchen med blandt andet dens lave priser.

Salget gik stærkt

Men pludselig gik det hele stærkt, fortæller Peter Wilmar Christensen om salget.

"Og sent i går tog vi så beslutningen," siger han.

En beslutning, der altså forsøder investorens liv med minimum et to-cifret millionbeløb for hans tre-årige mobil-investering.

Læs også: TDC køber Onfone for en formue
IT-JOB

Uptime Development A/S

IT-projektleder/Business analyst

Vitec Visiolink ApS

Senior Tooling Developer

Hansen Technologies Denmark A/S

Wintel Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?