BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Onfone-investor: Det var en rigtig god forretning

En investering i Onfone har på blot tre år forsødet den i forvejen formuende it-investor Peter Wilmar Christensens liv med et betragteligt millionbeløb.

Læs også: TDC køber Onfone for en formue

En af investorerne bag Onfone er it-manden Peter Wilmar Christensen, som tjente sin formue på salget af Kiss Technology til Cisco i 2005 for 374 millioner kroner.

I 2008, da Onfone var to år gammelt, skød han penge i tele-projektet. Og i dag, blot tre år efter, høster han gevinsten med salget af mobilselskabet til TDC.

"Jeg vil ikke komme ind på, hvor meget jeg har tjent, men det har været en rigtig god forretning for mig," siger Peter Wilmar Christensen til Computerworld.

Investoren, der også er bestyrelsesformand, vil dog gerne oplyse, at gevinsten i hvert fald ligger på et to-cifret millionbeløb. Men han vil ikke komme det nærmere, fordi fordelingen af de op imod 313 TDC-millioner, som Onfone modtager, er aftalt ikke at skulle ud til offentligheden.

Får du et tre-cifret millionbeløb ud af det?

"Det vil jeg ikke nærmere ind på, for så kan du begynde at regne baglæns," siger han.

Det lykkes
Peter Wilmar Christensen kan godt se, at forløbet med Onfone unægteligt minder meget om andre teleselskaber, der lejer sig ind på netoperatørernes net, skaffer en masse kunder og til sidst bliver solgt.

Eksempelvis som selskaberne Telmore, CBB, BiBob og M1.

"Vi har aldrig udelukket et salg. Spørgsmålet var, om vi kunne gøre en forskel, og det lykkedes dygtigt af Morten," siger Peter Wilmar Christensen, der fortæller, at han da selv undervejs kunne blive ramt af tvivl.

Men administrerende direktør Morten Strunge, som Peter Wilmar Christensen har kendt i mange år, holdt fast.

Og investoren, der i øvrigt vandt it-prisen i 2005 sammen med sine Kiss-iværksætter-kolleger, glæder sig over mobil-iværksætterens bedrift.

"Nu lykkes det for Onfone, men husk på at måske 50 andre har prøvet det samme," siger Peter Wilmar Christensen, der understreger, at det ikke en let øvelse.

Grunden til at det lykkes for Onfone er, at selskabet fik skilt sig ud fra mængden og fik skabt en stærk profil i markedet. Derefter kom kunderne væltende ind.

Det i en grad, så de store etablerede teleselskaber talte om, at opkomlingen gør ondt på hele branchen med blandt andet dens lave priser.

Salget gik stærkt
Men pludselig gik det hele stærkt, fortæller Peter Wilmar Christensen om salget.

"Og sent i går tog vi så beslutningen," siger han.

En beslutning, der altså forsøder investorens liv med minimum et to-cifret millionbeløb for hans tre-årige mobil-investering.

Læs også: TDC køber Onfone for en formue

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.