Artikel top billede

CSC-konflikt rammer politiets it-systemer

CSC-konflikten rammer det danske politis it. Se her hvordan.

Rigspolitiet udsætter som en direkte konsekvens af konflikten hos CSC anden del af udrulningen af politiets nye it-system, Polsag.
 
Det fortæller Linda Strøm, der er programchef for Polsag hos Rigspolitiet. 
 
Meningen var ellers, at 800 politifolk i Midt- og Vestjyllands politikreds skulle tage det kommende system i anvendelse 1. juni.
 
"Men det falder så uheldigt sammen med, at det præcis er den dag, at det er ret sandsynligt, at konflikten hos CSC eskalerer," siger Linda Strøm. 
 
Tør ikke gå i drift
Sammenfaldet er ifølge programchefen "superærgerligt", fordi udviklingsarbejdet og leverancerne faktisk har fulgt den plan, som Rigspolitiet har med CSC, der både er hovedleverandør på udviklingen af Polsag og samtidig er driftsleverandør på it-systemet, der indtil videre har været kørt som test hos politiet på Bornholm.     

"Nu vil vi se tiden an. Vi tør ikke gå i drift samme dag som konflikten eskalerer. Vi kan risikere hvad som helst i driftssituationen," siger Linda Strøm.

Hun betegner anden fase som en vigtig milepæl i projektet, fordi it-systemet med tilføjelsen af Midt- og Vestjyllandspolitikreds skal bruges af næsten 10 gange så mange politifolk, så tallet når op på omkring 900 brugere. 
 
Vil have syn for sagn
Hun fortæller, at projektgruppen sammen med ledelsen hos Midt- og Vestjyllands politikreds derfor lader CSC udrulle systemet som planlagt i begyndelsen af juni.

Det sker blot med den forskel, at ingen af de 800 ansatte hos politiet, der ellers lige er kommet retur fra skolebænken, tager systemet i brug indtil videre.
 
"På den måde kan CSC dokumentere, at selskabet kan håndtere os i drift," siger Linda Strøm.

Hun medgiver, at politiet dermed sender CSC til eksamen og beder firmaet give syn for sagen om de garantier for driftsberedskabet under konflikten, som politiet har fået. 
 
"Usikkerhedsmomentet for os er jo spørgsmålet om, hvor godt det beredskab så fungerer. Man kan jo forestille sig alt fra blokader til sympatistrejker, der gør, at de mennesker, som skal tage over, alligevel ikke kan komme til det," siger Linda Strøm.
 
"Vi har ud fra en risikobetragtning sagt, at det simpelthen er for usikkert at ibrugtage et nyt umodent system i en situation, hvor vi ikke ved på hvilket niveau de kan løfte deres driftsforpligtelse," siger Linda Strøm.
 
Ifølge Linda Strøm har Politiet tænkt sig at tage systemet i brug blandt de Midt- og vestjyske betjente ligeså snart styregruppen har fået ro i maven efter en succesfuld udrulning i midten af juni.
 
"Vi går efter at det skal i brug i juni. Vi ser på, hvordan de løfter deres driftsforpligtelse i en konfliktsituation," siger Linda Strøm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere