Artikel top billede

CSC-konflikt rammer politiets it-systemer

CSC-konflikten rammer det danske politis it. Se her hvordan.

Rigspolitiet udsætter som en direkte konsekvens af konflikten hos CSC anden del af udrulningen af politiets nye it-system, Polsag.
 
Det fortæller Linda Strøm, der er programchef for Polsag hos Rigspolitiet. 
 
Meningen var ellers, at 800 politifolk i Midt- og Vestjyllands politikreds skulle tage det kommende system i anvendelse 1. juni.
 
"Men det falder så uheldigt sammen med, at det præcis er den dag, at det er ret sandsynligt, at konflikten hos CSC eskalerer," siger Linda Strøm. 
 
Tør ikke gå i drift
Sammenfaldet er ifølge programchefen "superærgerligt", fordi udviklingsarbejdet og leverancerne faktisk har fulgt den plan, som Rigspolitiet har med CSC, der både er hovedleverandør på udviklingen af Polsag og samtidig er driftsleverandør på it-systemet, der indtil videre har været kørt som test hos politiet på Bornholm.     

"Nu vil vi se tiden an. Vi tør ikke gå i drift samme dag som konflikten eskalerer. Vi kan risikere hvad som helst i driftssituationen," siger Linda Strøm.

Hun betegner anden fase som en vigtig milepæl i projektet, fordi it-systemet med tilføjelsen af Midt- og Vestjyllandspolitikreds skal bruges af næsten 10 gange så mange politifolk, så tallet når op på omkring 900 brugere. 
 
Vil have syn for sagn
Hun fortæller, at projektgruppen sammen med ledelsen hos Midt- og Vestjyllands politikreds derfor lader CSC udrulle systemet som planlagt i begyndelsen af juni.

Det sker blot med den forskel, at ingen af de 800 ansatte hos politiet, der ellers lige er kommet retur fra skolebænken, tager systemet i brug indtil videre.
 
"På den måde kan CSC dokumentere, at selskabet kan håndtere os i drift," siger Linda Strøm.

Hun medgiver, at politiet dermed sender CSC til eksamen og beder firmaet give syn for sagen om de garantier for driftsberedskabet under konflikten, som politiet har fået. 
 
"Usikkerhedsmomentet for os er jo spørgsmålet om, hvor godt det beredskab så fungerer. Man kan jo forestille sig alt fra blokader til sympatistrejker, der gør, at de mennesker, som skal tage over, alligevel ikke kan komme til det," siger Linda Strøm.
 
"Vi har ud fra en risikobetragtning sagt, at det simpelthen er for usikkert at ibrugtage et nyt umodent system i en situation, hvor vi ikke ved på hvilket niveau de kan løfte deres driftsforpligtelse," siger Linda Strøm.
 
Ifølge Linda Strøm har Politiet tænkt sig at tage systemet i brug blandt de Midt- og vestjyske betjente ligeså snart styregruppen har fået ro i maven efter en succesfuld udrulning i midten af juni.
 
"Vi går efter at det skal i brug i juni. Vi ser på, hvordan de løfter deres driftsforpligtelse i en konfliktsituation," siger Linda Strøm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere