Artikel top billede

Nu skal det være slut med, at eleverne sidder flere om samme computer, mener Odder Kommune. Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck)

Kommune deler tablet-pc'er ud til alle skoleelever

Tablet-pc'er skal integrere undervisningen i skolen bedre med it, mener jysk kommune, der er i gang med at købe 2.500 tablet-pc'er.

Læs også:
Derfor skal Folkeskolen have egen app store

Villy og Helle vil dele pc'er ud til alle skoleelever

Nu vil Odder Kommune flytte fokus fra teknik til læring og pædagogik med spritnyt it-udstyr.
 
Det sker med et kommende indkøb af spritnye tablet-pc'er til kommunens 2.300 skoleelever og omkring 200 lærere.
 
Inden julefreden sænker sig over Danmark om et halvt år, vil kommunen have indkøbt 2.500 tablet-pc'er, hvoraf lærerne ifølge planen allerede skal have deres udleveret i august for at få et uddannelsesmæssigt forspring på tabletterne i forhold til de elever, som de skal undervise.
 
Det har kommunens Børn, Unge og Kulturudvalg bestemt på et møde i går tirsdag, hvorefter kommunens politikere besluttede at sende ordningen med tablet-pc'er i udbud til en samlet værdi af omkring 8,3 millioner kroner - svarende til en stykpris på omkring 3.320 kroner.
 
"Tidligere har vi i alt for høj grad indkøbt it-udstyr til brug bag kulisserne. Nu skal vi sørge for, at alle elever rent faktisk får en daglig tilgang til it-udstyr, når der ligger en tablet-pc på bordet foran dem som en del af deres digitale penalhus," fortæller formand for Odders Børn, Unge og Kulturudvalg, Lars Grønlund (S).
 
Alle er lige
Han forklarer, at kommunen med et enigt byråd i ryggen giver alle elever en tablet-pc - uanset om de har en bærbar computer i forvejen.
 
"Alle er dermed lige og har lige muligheder," forklarer Lars Grønlund og tilføjer, at Ombudsmanden ikke tillader, at skolerne kræver, at elever med hjemme-pc'er medbringer dem i skolen.
 
Odder Kommune har sikret sig fibernetværk og trådløst internet på alle skoler, mens 90 procent af skolernes computere trænger til udskiftning ifølge Lars Grønlund.
 
Kommunen har kigget på prisen for udskiftning af computere og servere, hvilket vil betyde en udgift på seks millioner kroner over de næste tre år. Tabletterne vil koste omkring 2,3 millioner kroner mere. Den gamle løsning vil dog indebære, at fire elever skal deles om én computer.
 
"Tablet-pc'en giver desuden mulighed for differentieret læring, da læringsprogrammerne frigiver ressourcer til de elever, der normalvis kræver mere opmærksomhed fra læreren," forklarer Lars Grønlund.
 
Får mulighed for lærings-apps
Kommunens begrundelse for nu at investere i tablet-pc'er er, at eleverne får større muligheder for tilgang til læringsapps, multimedier og de flade pc'er har væsentligt kortere opstartstid end traditionelle computere.
 
"Derudover har alle skoler i Danmark en kæmpeudfordring i at motivere drengene i skolen, og det mener vi at kunne gøre med tablet-pc'er, der gerne skulle give gladere og mere motiverede børn samt mere engagerede lærere," siger Lars Grønlund.
 
Han påpeger samtidig, at en studietur til Skotland for et år siden beviste, at lærerne sjældent kommer til de indledende kurser i brugen af en tablet, fordi de i forvejen har haft travlt med at lære sig selv at bruge de trykfølsomme computere.
 
Kommunen har allerede udset sig en stribe applikationer, der kan benyttes i undervisningen, og samarbejder løbende med flere forlag om egnede applikationer. 

Samtidig bliver lærerne også opfordret til at finde og købe egnede applikationer til deres undervisning.
 
Da kommunens ønsker om tablet-pc'er er i udbud, er det endnu for tidligt at pege på en leverandør af de flade, trykfølsomme computere.

Læs også:
Derfor skal Folkeskolen have egen app store

Villy og Helle vil dele pc'er ud til alle skoleelever




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere