Artikel top billede

Milliarder af nye IP-adresser kommer nu rullende

Der har længe været snakket om IPv6, og nu får snakken følge af handling fra flere store bredbånds- og teleleverandører.

Læs også:
Sådan tackler TDC den nye internetstruktur

Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser

TDC lancerer nu IPv6 som en del af varesortimentet, og derved lukker den danske telegigant op for så mange ip-adresser, at der skulle være rigeligt i mange år fremover.

IPv6 byder nemlig på 340 efterfulgt af 36 0'er nye adresser.

TDC's åbning for IPv6 sker den 8. juni i forbindelse med IPv6 World Day, hvor en lang række store web-smede demonstrerer, hvordan deres net kan tale sammen med protokollen.

Antallet af IP-adresser er steget fra fire i 1969 til nu at ligge omkring de fire milliarder, som IPv4, der blev en standard i 1984, rummer mulighed for.

340.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000

Der er indført flere forbedringer i IPv6, men den største forskel er størrelsen på adressefeltet, som er på 128 bit mod kun 32 bit i den gamle IPv4 standard, hvilket tillader udvidelsen til 340 sekstillioner adresser, mod omkring fire milliarder adresser i IPv4.

I erhvervsdelen af TDC er man godt tilfreds med IPv6-lanceringen.

"Udviklingspotentialet er eksempelvis baseret på helt nye teknologiske muligheder for at udvikle maskine-til-maskine massekommunikation. Inden for brugen af sensorer og anden overvågning af blandt andet it-systemer, åbnes der nu op for et væld af helt nye innovationsmuligheder for dansk erhvervsliv," vurderer Lars Struwe Christensen fra TDC Erhverv.

Ifølge TDC har virksomheden 73 procent af alle danske virksomheder som kunder.

Den gemte protokol

Med lanceringen tager TDC hul på en teknologi, der længe har været udbudt, men som ingen rigtig har skiltet med.

"Det har været muligt at få IPv6 hos os i lang tid," fortæller Rene Skjoldmose, der er netværkschef hos konkurrenten Telia.

"Men kunden skal selv spørge om det, for det er ikke noget, vi har reklameret med."

Han vurderer, at markedet er for småt til at bruge ressourcer på fremstød.

"Det er typisk virksomheder, der leverer net-ydelser som hosting, der har bedt om IPv6. Almindelige forretningskunder har ikke vist interesse," fortæller han.

Ligeledes har det tidligere været muligt at få IPv6 hos TDC, men nu bliver det for første gang udbudt som en kommerciel vare.

Alle skal bruge ip

Hos TDC ser man dog et nyt og voksende marked for IP-adresser.

"I dag er det ikke kun de store firmacomputere og pc'er, der skal bruge en ip-adresse, men også et hastigt stigende antal smartphones, alarmer, hjemmesider, sensorer og offentlige knudepunkter. Det er al nutidig teknologi, der kan gå på internettet, der skal bruge ip-adresser," forklarer Lars Struwe Christensen.

Også den tredje store erhvervsleverandør, Telenor, er på trapperne med IPv6.

"Det kører i øjeblikket i et testmiljø, og vi er klar til IPv6 i 2011," fortæller Peter Glüsing, pressechef i Telenor.

Læs også:
Sådan tackler TDC den nye internetstruktur

Overblik: Sådan får du styr på de nye IP-adresser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.