CSC fyrer konfliktleder: Mistanke om sabotage

CSC har netop fyret en medarbejder med en ledende rolle på Prosas side i konflikten.

It-giganten CSC har fyret en mangeårig medarbejder for mistanke om sabotage på systemerne dagen før stor-konflikten startede den 1. juni.
 
Der er ifølge Computerworlds oplysninger tale om et medlem af konfliktudvalget, som med mange års erfaring ikke formelt har titel af tillidsmand, men som har haft en ledende funktion i den uformelle ledelse af konflikten mod it-giganten CSC.  
 
Ifølge en intern besked hos CSC - underskrevet af director og leder af forhandlingsudvalget i konflikten mod Prosa, Lene Christensen -  har firmaet konstateret, at nogle af firmaets problemer skyldes "bevidste handlinger": 
 
"Desværre må vi konstatere, at nogle af de problemer, vi har haft, tilsyneladende er opstået som konsekvens af bevidste handlinger, der har haft til hensigt at lukke nogle systemer ned. Det er selvfølgelig meget bekymrende og helt uacceptabelt. Vi er i gang med at undersøge dette til bunds, herunder om vi kan identificere den eller de personer, der har forårsaget dette." 
 
Teksten er underskrevet "Lene Christensen". 
 
Ansat i driftsafdelingen
Skrivelsen, som Computerworld er kommet i besiddelse af, har nu ført til en konkret reaktion fra ledelsen.
 
Computerworld erfarer, at der er tale om en medarbejder, der er ansat i driftsafdelingen, som gik i strejke 1. juni, altså dagen efter den formodede sabotage.  

Konkret handler miseren ifølge Computerworlds oplysninger om, at medarbejderen midt på dagen den 31. maj foretog nogle optimeringer af systemet. 

Imidlertid manglede et kryds i systemet angiveligt efter denne operation. 

Krydset bestemmer, om automatiserede processer bliver udført eller ej, og da krydset mangler, udsender systemet angiveligt en række alarmer.

CSC har tidligere fyret to tillidsrepræsentanter fra fagforbundet i forbindelse med den verserende konflikt, der startede med lockout af 120 medarbejdere den 9. februar.

En overgang overvejede alle Prosa-tillidsmændene hos CSC kollektivt at opsige deres hverv. Men efter noget tid og medlemmernes opfordringer blev det ikke til noget.

Computerworld har kontaktet CSC presseansvarlige for at få en kommentar til fyringssagen, men selskabet har ikke svaret. Ligeledes har Prosa ikke ønsket at kommentere sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.