Artikel top billede

Ny it-fond deler gratis computere ud til danske børn

'Børnenes IT-Fond' vil dele gratis computere ud til danske børn og unge.

Også anbragte børn har ret til en computer. Det mener fire store organisationer, der nu går sammen om at skaffe penge til indkøb af computere til anbragte børn.

De fire organisationer er Børnehjælpsdagen, Børnerådet, IT-Branchen og IDG, der er selskabet bag Computerworld.

En ny undersøgelse fra Børnehjælpsdagen viser, at 69 procent af de anbragte børn i Danmark enten slet ikke har adgang til en computer eller er nødt til at dele en computer med mange andre.

Desuden er mange af de computere, som de har adgang til, forældede og klar til udskiftning.

Stort behov

"Arbejdet i Børnenes IT-fond er med til at skabe et helt centralt fundament for de unge i en verden, hvor det at have adgang til en computer er en nødvendighed - både når det gælder det sociale, de unges uddannelse og deres deltagelse i det moderne samfund", siger Søren Queitsch, der er administrerende direktør i IDG Danmark.

Den holdning deler Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.

"Adgang til computere er afgørende for børns sociale liv, uddannelse og fremtidige jobmuligheder. Anbragte børn skal ikke sættes bagud. It-erhvervet ønsker ordentlig adgang til moderne kommunikation for alle, og det sætter vi nu konkret handling bag med Børnenes IT-Fond," siger han.

Fonden vil i første omgang prioritere ansøgninger om en computer fra unge på ungdomsuddannelserne, som samtidig bor på døgninstitution eller lignende.

I alt er behovet 2.600 computere, vurderer fonden. Og det vil være ret permanent, da der hele tiden kommer nye unge til.

Behov for 2.600 maskiner

Hvis alle anbragte unge i alderen 15-23 år skulle have deres egen computer, ville fonden skulle uddele cirka 2.600 styk.

Der er imidlertid ikke tale om en engangs-uddeling; der kommer løbende unge til i aldersgruppen, så behovet for computere er reelt konstant.

"Vi oplever tit, at institutioner og opholdssteder har svært ved at være med på it-fronten. Vores undersøgelse viser, at 41 procent af hjemmene har et årligt budget på nul kroner til indkøb af computere. Med Børnenes IT-Fond kan vi forhåbentlig hjælpe på et vigtigt men ofte overset sted i de anbragte børns liv," lyder det fra Børnehjælpsdagens direktør, Jytte Tholstrup Svendsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere