Artikel top billede

Foto: Morten Nevado.

CSC-ansat: Sådan er det at vende tilbage til CSC

Tilbagekomsten til CSC efter fem måneders udelukkelse gav sommerfugle i maven, lettelse i sindet, men også uvished om fremtiden. Hør beretningen fra en hjemvendt medarbejder.

Læs også:

CSC gav morgenbrød og kaffe: Velkommen tilbage

CSC: Fyrede folk velkomne til at søge job i CSC igen

"Jeg ringede til en kollega og spurgte, om han ikke ville komme ned til vagten og hente mig."

Sådan lyder det fra Heidi Mårtensson om hendes første dag på jobbet efter næsten fem måneders udelukkelse fra hendes arbejdsplads.

"Det var ret underligt. Man tror, man reagerer på en måde, men i virkeligheden går det helt anderledes."

Følelesmæssig koldbøtte

Tilbagekomsten til arbejdspladsen var en følelsesmæssig koldbøtte, der strittede i flere retninger på samme tid.

"Ankomstscenen var lidt, som man kan forestille sig en løsladelse fra et fængsel. Vi fik udleveret vores computer og telefon i en papkasse, og efterfølgende skulle vi have udleveret et navneskilt," griner hun.

"Det har været en mærkelig dag både for mig og for dem, jeg har snakket med. Men vi skal videre, og vi bliver nødt til at tage de positive briller på."

Tilbage til CSC

Efter flere måneder i uvished faldt der trods alt også et befrielsens suk, da Arbejdsretten satte punktum i sagen mellem CSC og Prosa.

"Jeg er ikke begejstret for afgørelsen om en ny overenskomst, men det er rart, at det nu er slut. Det kan ikke blive ved," siger Heidi Mårtensson.

"Jeg har besluttet, at jeg vil tilbage til CSC, og nu har vi noget konkret at forholde os til, og det må vi i fællesskab få det bedste ud af," siger hun.

Står i et vadested

Det er dog stadig en nervøsitet i kroppen på grund af uvished for fremtiden.

"Det er svært at forholde sig til hvad der nu kommer til at ske. Vi har endnu ikke fået en klar melding fra ledelsen, og det slider på kræfterne. Jeg går hele tiden med spørgsmålet: Hvad nu CSC. I har bolden, hvad er jeres strategi?"

Læs også:

CSC gav morgenbrød og kaffe: Velkommen tilbage

CSC: Fyrede folk velkomne til at søge job i CSC igen

Der mangler stadig en vigtig del, før alt er på plads

Der er således et vadested, hvor den juridiske del er kommet på plads, men den menneskelige del stadig mangler.

"CSC har en stor menneskelig opgave foran sig," vurderer Heidi Mårtensson.

"Mange er usikre på strategien. Er det en afviklingsvirksomhed, er det ren forvaltning eller noget helt tredje? Vi venter på ledelsens svar."

Hun mener, at selskabets ledelse i samarbejde med medarbejderne bør nedsætte et udvalg, der skal kigge på, hvordan man kommer i gang igen.

Nye gode kollegaer

Selv om konflikten har været opslidende, har der samtidig været positive oplevelser forbundet med bortvisningen fra jobbet.

"Udelukkelsen har bragt mig tættere på mange kollegaer, som jeg ikke kendte så godt. Jeg har fået et kæmpe netværk, og det er en positiv ting, der er kommet ud af konflikten. Sammenholdet er blevet styrket."

"Nu er der taget hul på hverdagen i CSC, og jeg har endnu ikke mødt nogen, der har været gale. Nogle har været overraskede over, hvordan de har reageret, men min opfattelse er, at det har været en ok start."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere