Artikel top billede

Sådan vil Office 365 ramme Microsoft-partnerne

Microsofts cloud-initiativ med Office 365 vil tvinge partnerne til nytænkning. Ikke mindst de små kan få en udfordring.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen

Cloud computing: Sådan fungerer det

Microsoft tvinger med lanceringen af Office 365 partnernetværket til nytænkning.

Office 365 indeholder cloud-versioner af Office, SharePoint, Exchange og Lync, som kunderne kan leje sig til en fast pris per måned per bruger.

Idéen er at man skal slippe med bøvlet med at installere og vedligeholde Microsoft-løsninger.

Hele cloud-konceptet får imidlertid også stor betydning for Microsofts kæmpe partner-netværk, vurderer IDC-analytiker Anders Elbak.

"Spørgsmålet er, hvordan man får dem med. Nogle partnere har indset, at det nok ikke er inden for traditionelt software-salg, hvor man sælger en cd til kunden og installerer den, at man skal tjene sine penge fremover. Men der er trods alt stadig mindre forhandlere, der tjener penge på den måde."

"Men med en cloud-løsning kan forhandlerne ikke rigtig gøre det længere. Der er i hvert fald ikke samme behov for det," lyder forudsigelsen fra Anders Elbak.

"Der kan godt opstå noget modstand. Og vi har også set med cloud generelt, at de lidt mindre forhandlere ser det som en risiko for deres forretningsmodel lige nu."

Microsoft: Stadig penge at tjene
Microsoft har allerede lanceret en særlig webside, hvor Office 365-partnerne præsenteres - heriblandt Atea.

selskabets partnerside kan man blandt andet læse, at Office 365 "gør dig i stand til at udvide din kundebase og opnå øget omsætning."

"Og du kan yderligere udvide din rækkevidde til nye markeder og dybere engagementer ved at levere løsninger, der kombinerer cloud-baserede tilbud med on-premise, ved at skabe Microsoft SharePoint-sider og tilbyde it-management services."

Mens Atea, som Microsoft selv fremhæver, er såkaldt 'Microsoft Large Account Reseller', så vurderer Anders Elbak, at det primært er de små forhandlere, Microsoft kan få problemer med.

"Nogle af pengene vil komme til at gå direkte fra en kunde til Microsoft - uden om forhandleren. Omvendt ser vi også, at nogle af de større service-virksomheder og outsourcing-virksomheder vil levere Office 365 og integration til den eksisterende infrastruktur."

"Den type forhandlere vil måske endda kunne drage en fordel af Office 365, mens de lidt mindre forhandlere, som Microsoft også er afhængig af, er lidt sværere at overbevise. Det vil godt kunne give noget usikkerhed og irritation," vurderer Anders Elbak.

Læs også:

Office 365 - Nu må det briste eller bære for Microsoft

Sådan fungerer Microsofts Office 365 i skyen

Cloud computing: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere