Artikel top billede

Her kan du score kassen som it-virksomhed

Gartner opjusterer vurderingen af, hvor mange penge der bliver spenderet på it på globalt plan. Se de boomende markeder her.

Det kan godt være, at der bliver talt om recession på de hjemlige breddegrader, men it-industrien har det ganske udmærket - og får det faktisk bedre og bedre.

Det er vurderingen i en ny rapport fra Gartner.

Ifølge analysefirmaet vil de globale it-investeringer vokse med 7,1 procent i 2011.

Det er ikke første gang, at Gartner hæver estimaterne. Faktisk er de anslåede it-investeringer blevet hævet tre gange over det seneste halve år.

Det forrige bud lød på 5,6 procent.

Ifølge Gartner-analytiker Richard Gordon er det en smule overaskende, at vi ikke har set en mere signifikant påvirkning af de globale it-investeringer efter det japanske jordskælv og tsunamien.

"... men til trods for generel bekymring for sammenbrud i forsyningen af kritiske komponenter i de første efterdønninger af naturkatastrofen, så har der ikke været nogen dramatisk indflydelse på de generelle it-investeringer," udtaler han.

Analysefirmaet venter, at der i hele 2011 vil blive investereret omkring 19,5 billioner kroner i it.

Det er ikke mindst hardware-markedet, der går en god tid i møde med en anslået vækst på 11,7 procent i 2011.

Gartner peger også på, at markedet for offentlige skyer har kurs mod himlen med en vækst, der er fire gange hurtigere end det generelle it-marked.

De globale investeringer i offentlige skyer forventes nemlig at nå 472 milliarder kroner i 2011 - og det tal vil være steget til 938 milliarder i 2015 ifølge Gartner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere