Artikel top billede

Sådan ramte skybruddet it-Danmark

Brand, lynnedslag og oversvømmede kældre ramte it-Danmark hårdt. Få overblikket her.

Læs også

Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Hovedstadens hospitaler: Sådan ramte vandet os

Brand og vand lukker Banedanmarks it-systemer

Skybrud belaster DMI's supercomputer

Døde telefoner, lukkede internetforbindelser og et hostingfirma, der måtte flytte over 300 servere fra oversvømmet kælder var de synlige konsekvenser af det værste skybrud, der nogensinde er målt over København.

150 millimeter regn væltede lørdag aften og nat ned over hovedstaden, hvor vitale it-systemer fik de mange liter vand at mærke.

Banedanmark oplevede både brand og oversvømmelse, som medførte, at alle it-systemer var ude af drift fra lørdag nat til et godt stykke oppe ad søndagen.

Togpassagerere kunne derfor ikke få informationer om, hvorvidt togene kørte eller ej - og de store vandmængder på skinner og stationer gjorde togdriften ganske ustabil.

Banedanmark vil i løbet at næste måned etablere et redundant datacenter ved Hovedbanegården, som skal sikre oppetid, selvom det ene af datacentrene skulle sætte ud.

Trafikken og DMI berørt

Også hos Vejdirektoratet, der blandt andet informerer danskerne om kødannelser på vejene, var der servernedbrud da køleanlæggene i serverummet satte ud. Danskerne måtte derfor klikke forgæves efter trafikinformationer på trafikken.dk, der først var oppe igen søndag eftermiddag.

DMI oplevede, at instituttets supercomputer gik i sort efter en oversvømmelse hos DMI, hvor flere el-tavler endte under vand i kælderen.

Men selvom Beredskabsstyrelsen i Hedehusene nu har befriet vejrprofeternes hovedkvarter i Lyngby for oversvømmelserne i kælderen, døjer DMI stadig med efterdønningerne af oversvømmelsen. Supercomputeren er nemlig kommet bagud med vejrmodellerne, mens strømmen var slukket.

Flyttede 600 servere

Hostingfirmaet Surftown, der har til huse ved Østerbros havnefront, flyttede i løbet af weekenden firmaets flere end 300 servere til mere tørre omgivelser på Amager.

De fleste af firmaets servere er oppe at køre igen, selvom kunderne stadig kan regne med problemer med mail-servere, storage-servere og databaseservere.

Ifølge Surftown har 23.000 kunder været berørt af nedbruddet.

Læs også

Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Hovedstadens hospitaler: Sådan ramte vandet os

Brand og vand lukker Banedanmarks it-systemer

Skybrud belaster DMI's supercomputer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere