Artikel top billede

Sådan ramte skybruddet it-Danmark

Brand, lynnedslag og oversvømmede kældre ramte it-Danmark hårdt. Få overblikket her.

Læs også

Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Hovedstadens hospitaler: Sådan ramte vandet os

Brand og vand lukker Banedanmarks it-systemer

Skybrud belaster DMI's supercomputer

Døde telefoner, lukkede internetforbindelser og et hostingfirma, der måtte flytte over 300 servere fra oversvømmet kælder var de synlige konsekvenser af det værste skybrud, der nogensinde er målt over København.

150 millimeter regn væltede lørdag aften og nat ned over hovedstaden, hvor vitale it-systemer fik de mange liter vand at mærke.

Banedanmark oplevede både brand og oversvømmelse, som medførte, at alle it-systemer var ude af drift fra lørdag nat til et godt stykke oppe ad søndagen.

Togpassagerere kunne derfor ikke få informationer om, hvorvidt togene kørte eller ej - og de store vandmængder på skinner og stationer gjorde togdriften ganske ustabil.

Banedanmark vil i løbet at næste måned etablere et redundant datacenter ved Hovedbanegården, som skal sikre oppetid, selvom det ene af datacentrene skulle sætte ud.

Trafikken og DMI berørt

Også hos Vejdirektoratet, der blandt andet informerer danskerne om kødannelser på vejene, var der servernedbrud da køleanlæggene i serverummet satte ud. Danskerne måtte derfor klikke forgæves efter trafikinformationer på trafikken.dk, der først var oppe igen søndag eftermiddag.

DMI oplevede, at instituttets supercomputer gik i sort efter en oversvømmelse hos DMI, hvor flere el-tavler endte under vand i kælderen.

Men selvom Beredskabsstyrelsen i Hedehusene nu har befriet vejrprofeternes hovedkvarter i Lyngby for oversvømmelserne i kælderen, døjer DMI stadig med efterdønningerne af oversvømmelsen. Supercomputeren er nemlig kommet bagud med vejrmodellerne, mens strømmen var slukket.

Flyttede 600 servere

Hostingfirmaet Surftown, der har til huse ved Østerbros havnefront, flyttede i løbet af weekenden firmaets flere end 300 servere til mere tørre omgivelser på Amager.

De fleste af firmaets servere er oppe at køre igen, selvom kunderne stadig kan regne med problemer med mail-servere, storage-servere og databaseservere.

Ifølge Surftown har 23.000 kunder været berørt af nedbruddet.

Læs også

Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Hovedstadens hospitaler: Sådan ramte vandet os

Brand og vand lukker Banedanmarks it-systemer

Skybrud belaster DMI's supercomputer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Premium
Den store app-bombe fra Microsoft og Amazon: Tilbyder Android-apps i Windows 11
Alt om Windows 11: Et uventet samarbejde mellem de to største cloud-giganter bringer nu millionvis af apps til Windows-økosystemet.
Computerworld
I aften går det løs: Windows 11 slippes løs – følg med her
Det er intet mindre end 'årtiets opdatering', som Microsoft forventes at løfte sløret for senere på dagen.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.