Artikel top billede

Sådan ramte skybruddet it-Danmark

Brand, lynnedslag og oversvømmede kældre ramte it-Danmark hårdt. Få overblikket her.

Læs også

Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Hovedstadens hospitaler: Sådan ramte vandet os

Brand og vand lukker Banedanmarks it-systemer

Skybrud belaster DMI's supercomputer

Døde telefoner, lukkede internetforbindelser og et hostingfirma, der måtte flytte over 300 servere fra oversvømmet kælder var de synlige konsekvenser af det værste skybrud, der nogensinde er målt over København.

150 millimeter regn væltede lørdag aften og nat ned over hovedstaden, hvor vitale it-systemer fik de mange liter vand at mærke.

Banedanmark oplevede både brand og oversvømmelse, som medførte, at alle it-systemer var ude af drift fra lørdag nat til et godt stykke oppe ad søndagen.

Togpassagerere kunne derfor ikke få informationer om, hvorvidt togene kørte eller ej - og de store vandmængder på skinner og stationer gjorde togdriften ganske ustabil.

Banedanmark vil i løbet at næste måned etablere et redundant datacenter ved Hovedbanegården, som skal sikre oppetid, selvom det ene af datacentrene skulle sætte ud.

Trafikken og DMI berørt

Også hos Vejdirektoratet, der blandt andet informerer danskerne om kødannelser på vejene, var der servernedbrud da køleanlæggene i serverummet satte ud. Danskerne måtte derfor klikke forgæves efter trafikinformationer på trafikken.dk, der først var oppe igen søndag eftermiddag.

DMI oplevede, at instituttets supercomputer gik i sort efter en oversvømmelse hos DMI, hvor flere el-tavler endte under vand i kælderen.

Men selvom Beredskabsstyrelsen i Hedehusene nu har befriet vejrprofeternes hovedkvarter i Lyngby for oversvømmelserne i kælderen, døjer DMI stadig med efterdønningerne af oversvømmelsen. Supercomputeren er nemlig kommet bagud med vejrmodellerne, mens strømmen var slukket.

Flyttede 600 servere

Hostingfirmaet Surftown, der har til huse ved Østerbros havnefront, flyttede i løbet af weekenden firmaets flere end 300 servere til mere tørre omgivelser på Amager.

De fleste af firmaets servere er oppe at køre igen, selvom kunderne stadig kan regne med problemer med mail-servere, storage-servere og databaseservere.

Ifølge Surftown har 23.000 kunder været berørt af nedbruddet.

Læs også

Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Hovedstadens hospitaler: Sådan ramte vandet os

Brand og vand lukker Banedanmarks it-systemer

Skybrud belaster DMI's supercomputer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere