Artikel top billede

Apple afslører: Så meget sælger vi

Normalt er Apple præget af hemmelighedskræmmeri, men virksomhedens regnskab afslører de salgstal, som Apple normalt holder skjult.

Apple bliver ved med at storme frem, viser virksomhedens regnskab for tredje kvartal, der netop er blevet offentliggjort.

Særligt et godt salg af iPhone 4 og iPad 2 er med til at hælde penge i lommerne på Steve Jobs og co.

Apple har solgt lidt over 20 millioner iPhones på tre måneder, hvilket er næsten halvanden gang mere end i samme periode sidste år.

Salgstallet er for Apples regnskabsårs tredje kvartal - en tremånedersperiode, der sluttede den 25. juni. 

I kø for iPad 2

Inkluderet er altså marts, hvor iPad 2 kom på gaden i USA og skabte lange køer foran Apples butikker. Selv måneder senere har der været daglige køer omkring åbningstid, fordi hver butik kun har modtaget mindre leverancer.

Dermed har Apple solgt lidt over ni millioner iPads i perioden, hvilket er næsten dobbelt så mange som sidste år - 182 procent flere.

Apple langer også flere Mac-computere over disken. Næsten fire millioner blev det til i tremånedersperioden, hvilket giver en lille stigning på 14 procent.

Færre køber iPods

Dog er salgstallet for iPod'en, der for alvor var med til at sparke liv i Apple igen, i fald.

Men selv med et fald på 20 procent er der stadig blevet solgt 7,5 millioner iPods verden over.

Salg af æbleprodukter uden for USA stod for 62 procent af periodens indtægter.

Skovler penge ind

Kvartalsregnskabet viser en omsætning på 150 milliarder kroner og et nettooverskud på 39 milliarder kroner.

Det kan sammenlignes med samme periode sidste år, hvor der var en omsætning på 83 milliarder kroner og et nettooverskud på 17 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere