Unge vælger it-fagene for at få job

De unge har fået øjnene op for jobmulighederne i it-branchen. IT-Branchen mener, at det er forklaringen på det øgede optag på it-uddannelserne i år.

Læs også: Vejen til kvinders it-hjerte går gennem humaniora

IT-Branchen, der er brancheforening for it-virksomheder, ser positivt på de 22 procent flere studerende, der i år er blevet optaget på en af landets 31 it-uddannelser. Der er nemlig masser af arbejde til de it-interesserede.
 
"Det øgede optag er rigtig godt. Jeg tror, de unge har set det fornuftige i at søge it-vejen, da det er her, der er job," fortæller administrerende direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.
 
Trods den stigende interesse for it-fagene på landets universiteter, mener Morten Bangsgaard, at der er lang vej igen, før alle fremtidens it-job kan besættes.
 
"Det her er et lille skridt på vejen. It-branchen mangler skønsmæssigt et par tusinde it-specialister," fortæller han.
 
Det ser dermed lovende ud for de studerende, der til september kaster sig over datalogi, medialogi og de mange andre it-fag. Ikke nok med, at der er ledige job i branchen, de studerende har også valgt de uddannelser, der efterspørges på arbejdsmarkedet.
 
"Jeg ser en betydelig sammenhæng mellem studier med store optag og de job, der er i it-branchen. Og det er jo glædeligt," fortæller Morten Bangsgaard. 

Aalborg Universitet har i år optaget hele 39 procent flere studerende på it-linjerne. Studiechef Preben Sørensen er glad for den store interesse i it blandt de unge. Og han er da også optimistisk omkring de it-studerendes fremtidsudsigter.
 
"Lige nu er situationen knap så god, men jeg tror på, at der om fem år skal bruges mange med en relevant it-uddannelse."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apple lider vist af idétørke - men slipper alligevel rimelig godt afsted med det nye Watch Series 6
Computerworld tester: Der er ikke meget nyt at spore i Apples nye Watch, alligevel er det svært at anbefale andet en et Apple Watch.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Den store test: Configurable Business Documents vs. SSRS og Lasernet
3 Output Management løsninger i direkte sammenligning. Vi har sat markedets 3 mest populære dokumenthåndteringsværktøjer under lup og vurderet bl.a. anvendelsesområder, muligheder og begrænsninger for hver løsning. Whitepaperet giver dig et overblik over forskellige muligheder indenfor implementering, design, udvikling og vedligeholdelse af eksterne ERP business documenter i Microsoft Dynamics 365 til Finance & Operations.