Tvivl om CSC kan løfte tunge offentlige opgaver

Efter store problemer omkring løsningen af it-opgaver til det engelske sundhedsvæsen, opfordres den britiske regering til alvorligt at overveje, om CSC fremover bør få større offentlige it-opgaver.

Læs også: England vil forbyde CSC-kontrakter for milliarder


Computerworld News Service: Den magtfulde britiske myndighed Public Accounts Commitee (PAC), der undersøger, om offentlige ressourcer bliver brugt på fornuftig vis, retter et hårdt slag mod it-giganten CSC.

PAC anbefaler, at den britiske regering "alvorligt overvejer", hvorvidt CSC er "i stand til" at påtage sig og løse opgaver på andre offentlige områder efter de mange fejl i forbindelse med it-løsningerne til det britiske sygehusvæsen under National Health Service (NHS).

Igennem ni år og under en kontrakt til knap 16,75 milliarder kroner har CSC leveret systemer til bare tre akut-hospitaler og overskredet en række deadlines.

Alligevel blev virksomheden i maj belønnet med en betaling på godt en milliard kroner fra de engelske sundhedsmyndigheder.

Under en høring for tre måneder siden blev CSC spurgt, hvorvidt virksomheden ville kunne nå at afslutte udrulningen til alle hospitaler omfattet af aftalen inden 2015.

CSC's chef for UK healthcare, Sheri Thureen, svarede, at der var "grundlag" for at gøre det muligt, og den kommentar gjorde tydeligvis komiteens parlamentsmedlemmer vrede. 

Alvorlig advarsel 
Ministrene skal "alvorligt overveje, hvorvidt CSC har vist sig i stand til at kunne gennemføre arbejde for det offentlige," skriver PAC i en rapport, der netop er offentliggjort.

Komiteen argumenterer for, at det britiske kabinets instans for større projekter ('Cabinet Office Major Projects Authority'), som står for at bedømme arbejdet, skal holde nøje øje med CSC's nuværende forhandlinger om en ny kontrakt, især set i forhold til virksomhedens dominerende position flere steder i Storbritannien.

Lignende diskussioner med en anden leverandør, BT, betød at virksomhedens kontraktværdi blev nedsat med syv procent til gengæld for halvt så meget arbejde - og parlamentsmedlemmerne sagde, at det må ses som en advarsel.

I maj advarede premierminister David Cameron CSC om, at han muligvis vil afvise en ny kontrakt, hvis anbefalingerne talte for det.

Men CIO for NHS Christine Connelly har samtidig sagt til Public Accounts Committee, at det muligvis vil koste mere at afbryde kontrakten med CSC end at gennemføre den.

CSC fortalte efterfølgende sine investorer det modsatte.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.