Artikel top billede

Hovsa: Pludselig var Apple jordens dyreste firma

I nogle få timer har Apple prøvet, hvordan det er at have en højere markedsværdi end noget andet firma på jorden.

Læs også:

Microsoft har mistet grebet - faldet er brat og kontant.

Overblik: De stærke folk bag Apples enorme succes.

Helt op. Og så lidt ned.

Apple tumlede tirsdag kortvarigt helt i top som verdens mest værdifulde selskab, da selskabet i en kort periode overhalede det amerikanske olieselskab ExxonMobil.

Inden børserne lukkede tirsdag, var Apple dog igen blevet overhalet af ExxonMobil, der med enkelte kortvarige afbrydelser har været verdens mest værdifulde selskab målt på markedsværdi i de seneste seks år.

Apple indtog førstepladsen efter en kursstigning på seks procent. Det betød, at selskabets markedsværdi nærmede sig 1,8 billiarder kroner.

Microsoft og Cisco tidligere i top

Både Microsoft og Cisco har tidligere været helt i top og haft æren af at være verdens mest værdifulde selskab.

For Microsoft er den tid dog for længst slut. Faktisk er den amerikanske softwarekæmpe i dag blot verdens tredjemest værdifulde it-selskab. Grunden til det kan du læse mere om her.

Apple har oplevet en enorm værdistigning i de seneste år. Rejsen mod at blive verdens mest værdifulde selskab blev indledt for 14 år siden, hvor selskabet faktisk var tæt på konkurs.

Apples kurs mod stjernerne er de seneste år kulmineret med lanceringerne af revolutionerende produkter som iPod, iPhone og iPad.

Alene i det seneste kvartal er Apples salg steget med 82 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Indtjeningen i kvartalet landede på mere end det dobbelte i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år med et overskud på 37 milliarder kroner.

ExxonMobil har i øvrigt mere end dobbelt så mange ansatte som Apple og kom ud af det seneste kvartal med et overskud på 555 milliarder kroner.

Læs også:

Microsoft har mistet grebet - faldet er brat og kontant.

Overblik: De stærke folk bag Apples enorme succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere