Artikel top billede

Sådan baner nyt ERP i Flügger vej for moderne BI

Tema: Flügger investerer samtidig med et nyt ERP-system i en moderne business intelligence-løsning. Se, hvad den kan.

Læs også:
Forrretningen driver BI-projekterne

Business intelligence: Sådan fungerer det

Et troværdigt beslutningsgrundlag er altafgørende, når forretningen skal fintunes. Derfor er business intelligence i stigende grad et omdrejningspunkt for mange virksomheder.

Det gælder også hos Flügger. It-chef Lars Knudsen er i øjeblikket er i gang med at opgradere til en moderne og mere brugervenlig løsning, hvor hastighed og data-troværdighed er i højsædet.

"Vores gamle BI-løsning er bygget op over en årrække, men der har ikke været så meget fokus på den. Vi har trukket data alle mulige steder fra. Men vi har jo set lyset, så vi er i gang med en total ERP-udskiftning, og der har vi så søsat et BI-projekt også," fortæller Lars Knudsen.

Den nye Dynamics AX-baserede ERP-løsning omfatter stort set hele koncernen, der tæller syv fabrikker og knap 300 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Island, Polen, Tjekkiet og Kina. 

Fra manuelt til automatisk

Den væsentligste begrænsning ved det gamle setup - en Microsoft-løsning, hvor Excel fungerer som BI-løsning - har været, at arbejdet er meget manuelt:

"Det er født som et finansielt data warehouse. Det har været baseret på månedlige udlæsninger, og det er der så forsøgt at lappe lidt på, sådan at vi har fået en højere frekvens, men det er simpelthen ikke gearet til det. Der er ikke de der solide valideringer af, at man får vasket data rigtigt."

Flügger har derfor valgt at satse på en BI-løsning fra Qlikview, der bygges oven på ERP-løsningen fra Microsoft.

"I og med at vores miljø er Microsoft, og de arbejder tæt sammen, så var det oplagt for os at kigge på den løsning fra Qlikview," forklarer Lars Knudsen.

Flere skal bruge BI  
Det er primært topledelsen og økonomifolket i Flügger, der anvender BI, men med en ny og mere brugervenlig BI-løsning på vej kan Lars Knudsen sagtens se potentialet i af bringe analyse-værktøjet længere ud i organisationen.

"Indtil nu har det primært handlet om de finansielle tal, og det er for lidt et styringsredskab i forhold til, hvad en BI-løsning kan gøre. En BI-løsning kan give rigtig meget."

"Det er rigtig vigtigt at vide, hvad årsagen er til, at noget går godt, og noget går skidt. Dermed får man et troværdigt beslutningsgrundlag."

Derfor er det også afgørende for Lars Knudsen, at de kommende BI-løsning skal kunne bruges af alle - også medarbejdere uden de store it-forudsætninger.

"Brugervenligheden er et must, for det skal ikke være en it-opgave at lave nye rapporter - det skal brugerne selv kunne gøre. I det gamle system blev det simpelthen for tungt at lave pivot-tabeller."

Både den nye ERP-løsning og BI-løsningen er planlagt til at gå i drift i slutningen af efteråret.

Læs også:
Forrretningen driver BI-projekterne

Business intelligence: Sådan fungerer det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere