Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Konkurrent beskylder Erik Damgaard for patentfusk

Erik Damgaards forsøg på at få en handelsplatform til værdipapirer op at flyve løber endnu en gang ind i problemer. "Hans teknologiske løsning er som taget ud af nogle af mine claims," lyder det.

Læs også

Erik Damgaard: Jeg krænker ingens patenter

I januar i år beskyldte en tidligere samarbejdspartner Erik Damgaard for at have stjålet programmeringen bag og rettighederne til en online platform til valutahandel, som ifølge Erik Damgaard selv kan blive hjertet i en ny milliardforrretning.

En så god handelsplatform, at den skal have potentiale til at slå Saxo Bank af banen og genskabe Damgaards tabte formue.
Én ulykke kommer som bekendt sjældent alene, og nu rammer en ny beskyldning om urent trav Erik Damgaard.

"Hvis man kigger nærmere på Damgaards måde at udvikle og sammensætte kriterier på til sin handelsplatform, så er den struktur som taget direkte ud af en patentansøgning, som jeg indleverede i 2007," siger Søren Lanng, der er stifter af TickCOM.

Lidt ekstra kolorit

Teoretisk set kan Erik Damgaard godt have ladet sig inspirere af Søren Lanngs patentansøgning, fordi indholdet i disse ansøgninger bliver offentliggjort cirka et år efter, at ansøgningen indleveres.

Og for nu at give sagen lidt ekstra kolorit, bruger Erik Damgaard det samme patentbureau som Søren Lanng i sin tid anvendte til at udforme sit patent.

"Det vil sige, at Damgaards patent-behandler er den samme person, som i 2007 udformede mine claims," siger Søren Lanng, der ikke er i tvivl om, at en central del af Damgaards handelsplatform ligger (for) tæt op ad hans patentkrav fra 2007.

"Som jeg opfatter hans teknologiske løsning, så er den som taget ud af nogle af mine claims, om end hans løsning er primitiv og ikke engang på det niveau, hvor jeg var i 2005," lyder det.

Jeg har ikke kigget

Selv forklarer Erik Damgaard i en mail til Søren Lanng, at "jeg har nu aldrig kigget efter jer. Min idé udsprang af Metatrader, som jo laver det samme, men bare ikke så elegant. Teknologien er dog stadig 100 procent min egen, da jeg selv har kodet det hele og ikke kigget efter nogen."

Ifølge Søren Lanng kan han ikke foretage sig retslige skridt, før patentansøgningen er anerkendt eller forkastet.

"Så lige nu er jeg i en fase, hvor jeg overvejer, hvordan jeg vil agere til den tid," siger Søren Lanng.

Den eneste grund til, at Søren Lanng offentliggør sin kritik af Damgaards teknologiske dispositioner, er, han ikke vil risikere på et senere tidspunkt at miste rettigheder ved at have forholdt sig passiv, da han opdagede en overtrædelse af sine patentrettigheder.

Bygge en måneraket

Søren Lanng har arbejdet på sin handelsplatform siden 2005 og siger:

"Man kan ikke bare lige ryste sådan noget ud af ærmet på få måneder uden at man allerede har en teknologi kørende, som man kan eksperimentere med. Man kan ikke tænke sig til, hvordan man bygger en måneraket, hvis ikke man har været nogle faser igennem."

Erik Damgaard har tidligere fastslået, at handelsplatformen i Saxo Bank "er en kugleramme, hvor min er en lommeregner." Den kommentar får Søren Lanng til at komme med sin egen karakteristik af Erik Damgaards teknologiske stadie:

"I forhold til vores teknologiske stadie, svarer Erik Damgaards til, at han stiller op til racerløb på Jyllandsringen med et løbehjul uden føling med dagens teknologiske stade. Vi befinder os i en anden galakse sammenlignet med Damgaards teknologi."

Læs også

Erik Damgaard: Jeg krænker ingens patenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere