Artikel top billede

Web-malware indtager din pc på snedig vis

I en ny rapport baseret på fire års data fra Googles Safe Browsing-service beskriver selskabet udfordringerne ved at opdage webbaserede angreb.

Læs også:

Google advarer brugere - din maskine er inficeret

Computerworld News Service: Google har udgivet en ny rapport om, hvordan det bliver sværere og sværere at identificere skadelige websites og angreb, og som påpeger, at antivirussoftware er et ineffektivt forsvar mod nye trusler.

Søgegiganten har analyseret fire års data bestående af otte millioner websites og 160 millioner websider fra Googles Safe Browsing-service, et API (application programming interface), der leverer data til Googles browser, Chrome, og til Firefox for at advare brugerne, når de besøger websites, der er inficeret med malware.

Google oplyser, at der dagligt vises tre millioner advarsler om usikre websites til 400 millioner brugere. Virksomheden skanner nettet og anvender adskillige metoder til at afgøre, om et website er skadeligt.

"Ligesom service-leverandører befinder vi os i et våbenkapløb med distributørerne af malware," skriver Googles sikkerhedsteam i et blogindlæg.

Detektions-processen bliver mere og mere besværlig, fordi angriberne anvender en mangfoldighed af teknikker til at undgå opdagelse, så deres websites ikke anmeldes som skadelige, beskriver rapporten (PDF).

Google bruger dog også en lang række metoder til at opdage de skadelige websites.

Selskabet kan teste et site mod en såkaldt "virtual machine honeypot," hvilket er en virtuel maskine, der besøger et website og registrerer dets adfærd. Virksomheden bruger også browser-emulatorer til samme formål. Browser-emulatorer består af en HTML-parser og en modificeret open source JavaScript-engine.

Af andre metoder kan nævnes rangering af websites efter omdømme baseret på deres hosting-infrastruktur. Derudover udgør sikkerhedssoftware endnu en forsvarslinje.

Oversat af Thomas Bøndergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere