Artikel top billede

HP forsøger at berolige nervøse danske partnere

HP forsøger at berolige danske partnere, der er urolige, efter HP's melding om, at selskabet planlægger at sælge hele pc-forretningen.

HP producerer fortsæt pc'er. Det er budskabet fra HP i Danmark til forhandlerne, efter HP i sidste uge meldte ud, at selskabet overvejer at sælge hele pc-forretningen, PSG. Det kan du læse mere om her.

I weekenden fik danske HP-partnere en mail fra HPs danske kanaldirektør for pc-forretningen (PSG) Leif Carlsen, hvor han forsikrer, at der ikke sker nogle forandring - i hvert fald ikke de næste 12-18 måneder.

»Nyheden er primært interessant for det amerikanske aktiemarked og set med danske øjne er der ingen ændringer i hverken produkter eller markedsstrategi. Det er således "business as usual" for alle vores danske partnere, og vi ser frem til fortsat at udbygge samarbejdet,« lyder det i mailen.

Støj på linien

Anders Herløv, der er direktør for salg og forretningsudvikling for pc-forretningen i Skandinavien, erkender dog overfor CRN, at alene udmeldingen betyder at, at HP er nødt til at berolige både partnere og kunder.

»Det kommer selvfølgelig noget støj på linjen. Vi er nødt til at orientere vores partnere og kunder. Men vi opfatter det faktisk som et positivt budskab,« siger Anders Herløv.

Han mener nemlig, at det på sigt kan give PSG større handlefrihed end i dag.

»Ser man på HPs forretning, så agerer vi allerede i dag meget selvstændigt i de forskellige divisioner. I PSG har vi jo også som de eneste en skandinavisk organisation,« siger Anders Herløv og fortsætter:

»Partnerne og kunderne kan jo være ligeglade med om aktionærerne er røde eller blå. Forretningen fortsætter. Og indtil nu er det jo alene en udmeldong om, at man undersøger muligheden for at udskille PSG i et selvtændigt selskab.«

I Danmark står PSG for omtrent en tredjedel af HPs omsætning.

Læs også:

Derfor kan HP få svært ved at sælge pc-forretningen.

Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er.

HP vil trække sig ud af pc-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere