Artikel top billede

HP forsøger at berolige nervøse danske partnere

HP forsøger at berolige danske partnere, der er urolige, efter HP's melding om, at selskabet planlægger at sælge hele pc-forretningen.

HP producerer fortsæt pc'er. Det er budskabet fra HP i Danmark til forhandlerne, efter HP i sidste uge meldte ud, at selskabet overvejer at sælge hele pc-forretningen, PSG. Det kan du læse mere om her.

I weekenden fik danske HP-partnere en mail fra HPs danske kanaldirektør for pc-forretningen (PSG) Leif Carlsen, hvor han forsikrer, at der ikke sker nogle forandring - i hvert fald ikke de næste 12-18 måneder.

»Nyheden er primært interessant for det amerikanske aktiemarked og set med danske øjne er der ingen ændringer i hverken produkter eller markedsstrategi. Det er således "business as usual" for alle vores danske partnere, og vi ser frem til fortsat at udbygge samarbejdet,« lyder det i mailen.

Støj på linien

Anders Herløv, der er direktør for salg og forretningsudvikling for pc-forretningen i Skandinavien, erkender dog overfor CRN, at alene udmeldingen betyder at, at HP er nødt til at berolige både partnere og kunder.

»Det kommer selvfølgelig noget støj på linjen. Vi er nødt til at orientere vores partnere og kunder. Men vi opfatter det faktisk som et positivt budskab,« siger Anders Herløv.

Han mener nemlig, at det på sigt kan give PSG større handlefrihed end i dag.

»Ser man på HPs forretning, så agerer vi allerede i dag meget selvstændigt i de forskellige divisioner. I PSG har vi jo også som de eneste en skandinavisk organisation,« siger Anders Herløv og fortsætter:

»Partnerne og kunderne kan jo være ligeglade med om aktionærerne er røde eller blå. Forretningen fortsætter. Og indtil nu er det jo alene en udmeldong om, at man undersøger muligheden for at udskille PSG i et selvtændigt selskab.«

I Danmark står PSG for omtrent en tredjedel af HPs omsætning.

Læs også:

Derfor kan HP få svært ved at sælge pc-forretningen.

Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er.

HP vil trække sig ud af pc-markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fellowmind Denmark II ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?