Sådan forbedrer du din bærbares batteritid

Du kan presse væsentligt mere kraft ud af dit batteri, end du går og tror.

Du er kommet af sted uden opladeren til din bærbare computer, og nu sidder du til et møde eller på en lang togtur og kan se, hvordan de sidste kræfter alt for hurtigt bliver suget ud af dit batteri.

Men du kan heldigvis klemme betydeligt mere arbejdstid ud af computeren, end du måske lige går og tror.

1. Skru ned for lysstyrken
Din computer-skærm suger ekstremt meget kraft ud af dit batteri, hvis der er fuldt drøn på lysstyrken i skærmen. 

Det kan ganske vist se blændende godt ud, når der er skruet helt op for lysstyrken, men ofte kan du  nøjes med betydeligt mindre.

For at finde den rette indstilling kan du starte med at skrue lysstyrken i din skærm helt i bund, så skærmen bliver sort. Nu kan du langsomt skrue op for lyset, indtil du lige præcist finder et acceptabelt niveau. Skærmen kan måske virke lige lovlig mat, hvis du er vant til, at der skruet meget op på farverne, men dine øjne vænner sig heldigvis hurtigt til den nye indstilling.

Mange computere har desuden et bagbelyst tastatur, men det bruger naturligvis også strøm og er helt overflødigt i langt de fleste situationer. Derfor kan du lige så godt vælge også at skrue helt ned for det.

2. Undgå at se video
Der er ikke meget, der kan dræne dit batteri så effektivt som at se video. Derfor bør du holde dig væk fra Youtube og lignende sider, hvis din batteri-tid er knap.

Alle former for video tærer på dit batteri, men en af de helt store syndere skulle være video af Adobes flash-format. 

Eksempelvis har Apple nægtet at lade iPhones og iPad afspille flash. Ifølge Apple-chefen Steve Jobs, der længe har været på kollisionskurs med Adobe, er en væsentlig årsag til det netop, at flash er en sand batteri-dræner. Derfor er flash heller ikke installeret i forvejen, når du køber en af Apples computere.

Jobs har hævdet, at iPadens batteri-tid på 10 timer vil blive reduceret til blot halvanden time, hvis du afvikler flash på den. Det er dog værd at huske på, at andre videoformater naturligvis også vil dræne dit batteri.

3. Slå WiFi og bluetooth fra
Sidder du eksempelvis på et fly, et tog eller et andet sted, hvor der ikke adgang til et trådløst netværk, så bør du slå det hele fra. WiFi æder enormt meget batteri, selv når du ikke er koblet på nettet.

Er din batteritid knap, bør du naturligvis også overveje at slå internetadgangen fra, selv om du har adgang til et trådløst netværk. Du kan altid slå det til igen kortvarigt, hvis du eksempelvis har behov for at tjekke din mail.

Bluetooth æder også batteri, og derfor bør du også kun slå det til, når du skal bruge det.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.