.Net spreder vingerne

Med understøttelse af et stigende antal ikke-Microsoft-produkter, begynder .Net-platformen langsomt at vinde indpas.

Via både egen indsats og med hjælp fra andre er Microsofts .Net-platform langsomt begyndt at sprede sig til en lang række ikke-Microsoft-produkter.

Open source-folk har længe været i gang med at flytte .Net-platformen til andre operativsystemer, og nu begynder også databaser og webservere at røre på sig.

Oracle og MySQL

Blandt de vigtigste nyheder er formentlig Microsofts nye data provider til Oracles database.

Det har tidligere været muligt at få data fra en Oracle-database, men den nye data provider-software, der kræver, at man bruger mindst version 8.1.7, gør det ikke bare lettere ? Microsoft forventer også, at det vil være to til tre gange hurtigere.

Oracle skulle ifølge nyhedssitet The Register også selv være i gang med at lave software, der giver .Net-adgang til deres database. Softwaren, der skulle være i beta i øjeblikket, giver desuden adgang til en del flere funktioner end Microsofts.

Samtidig overvejer Microsoft at tilbyde lignende software til IBM?s DB2-database. IBM har også selv annonceret, at de arbejder på en tættere integration mellem DB2 og .Net.

Hælder man i stedet til open source-databasen MySQL, er der også her begyndt at komme .Net-understøttelse. Både CoreLabs (www.crlab.com) og einfodesign (www.einfodesign.com) har udviklet software, der giver adgang til MySQL-databaser via .NET - eller helt præcist ADO.NET.

Delphi.Net

Men også med hensyn til udviklingsværktøj er det begyndt at lysne for Microsoft.
Flere og flere programmeringssprog understøtter .Net ved at integrere sig i Microsofts store udviklingsværktøj, Visual Studio.Net.

Men Borland er gået et skridt videre og har med deres nyeste Delphi-version, Delphi 7, inkluderet .Net-muligheder i selve Delphi-udviklingsmiljøet.

Umiddelbart virker det dog ikke som om, der er fuld understøttelse for alle .Net-mulighederne. Selv skriver Borland i deres pressemeddelelse, at de har inkluderet ?preview capabilities? ? altså et smugkik ind i .Net-verdenen til Delphi-udviklere.

ASP.NET på Apache

Endelig er det via Covalents Enterprise Ready Server blevet muligt at afvikle ASP.NET-websider med verdens mest udbredte webserver Apache. I hvert fald hvis man bruger Apache under Windows.

Hidtil var man tvunget til at bruge Microsofts egen IIS-webserver, hvis man ville udnytte de mange nye muligheder ASP.NET giver.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere