Århus får entreprenørcenter i IT-byen

Innovative idéer inden for IT og biotek må ikke risikere at strande i skuffen blot på grund af manglende viden om virksomhedsetablering. Det er baggrunden for, at Århus nu får et Center for Entrepreneurship.

Når IT-studerende i Århus laver projekter og skriver speciale, skal de inspireres og opmuntres til at tænke i vaskeægte iværksætterbaner frem for i ord, der bare ender i ringbind. Opmuntringen og inspirationen skal sive fra et nyt Center for Entrepreneurship, der får base i IT-byen Katrinebjerg.

- Netop en solid viden om risici og muligheder er en vigtig faktor i for at overleve som nystartet virksomhed. Vi har store forventninger til centrets præstation, siger Niels Christian Sidenius. Han er som rektor på Aarhus Universitet og formand for centrets styregruppe en af folkene bag initiativet.

Udover universitetet er en række andre aktører involveret i centret: Handelshøjskolen i Århus, Arkitektskolen i Aarhus, Ingeniørhøjskolen i Århus, Århus Kommune og Århus Amt.

Desuden støtter EU's socialfond initiativet med 50 procent af udgifterne.

Investering
At netop amtet yder støtte til entreprenør-centret kan forekomme noget absurd, idet Århus Amt samtidig planlægger at nedlægge sit succesfulde Center for Virksomhedsudvikling. Dermed kan amtet spare syv millioner ud af godt 300 millioner kroner, der skal findes i besparelser på budgettet for 2003.

Amtsborgmester Johannes Flensted-Jensen satser på, at udgiften til entreprenør-centret bliver en investering.

- Jeg håber selvfølgelig, at hovedparten af de nye, videntunge iværksættere, som udspringer af centret, slår sig ned her i amtet og på den måde er med til at øge både iværksætteraktiviteten og erhvervsudviklingen i Århus Amt, siger han.

Lederen af entreprenør-centret bliver Birgit Simonsen fra det lukningsudsatte Center for Virksomhedsudvikling. Derudover er der sammensat en styregruppe af repræsentanter for parterne bag.

Første aktivitet på det nye entreprenør-center bliver en "Entrepreneurdag for innovative og vidensbaserede iværksættere" den 9. september. Her vil erfarne iværksættere blandt andet fortælle om finansiering, markedsføring, forretningsplaner og salg.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.