Artikel top billede

Danske it-chefer: Det betyder HP's pc-planer for os

HP har varslet, at de vil trække sig ud af pc-markedet. Læs her, hvordan it-cheferne reagerer.

Som det ser ud nu, kan der ske én af to ting med HP's pc-forretning. Enten bliver den udskilt fra HP som selvstændigt selskab, eller også bliver den solgt.

Uvisheden kan få betydning for it-chefernes overvejelser, når der skal handles pc'er til virksomhederne. Men det er forskelligt, hvordan.

It-direktør i Topdanmark Søren Stevnsborg lader sig ikke umiddelbart skræmme af de uforudsigelige udsigter.

HP's valg er afgørende

HP er på nuværende tidspunkt ikke en stor leverandør til Topdanmark, men situationen får ikke Søren Stevnsborg til at afskrive leverandøren:

"Jeg ville ikke gå uden om dem. Jeg ville kigge på produktet og se på organisationen bag. Men det kommer selvfølgelig an på, hvad de vælger at gøre," siger it-direktøren.

Han uddyber, at der er stor forskel på, om HP vælger at gøre det ene eller det andet med pc-produktionen.

Hvis HP udskiller den til et selvstændigt firma ejet af HP selv, så bevares firmaets position på markedet, og konkurrencen er intakt.

Men vælger HP derimod at sælge, så mister markedet en stor spiller, og konkurrencen forringes:

"Primært er det et spørgsmål om markedet. Der er en pæn konkurrence i dag, og det ville være ærgerligt, hvis den reduceres," forklarer han.

Lige nu er HP det usikre valg

Lidt mere usikkerhed spores hos Sydbank og bankens it-chef, Max Samsø Hansen, der i forvejen bruger HP som leverandør af pc'er.

"Hvis jeg var i en vedligeholdelsessituation og bare skulle udskifte nogle få maskiner, så ville jeg beholde HP som leverandør og holde øje med udviklingen.

Men hvis jeg stod over for at skulle lave en større ændring, så ville jeg måske overveje andre mærker," siger han.

Han forklarer, at tvivlen kommer som følge af den usikkerhed, der hersker over HP's pc-fremtid:

"Hvis jeg havde et større kendskab til deres fremtid, så kunne det godt være, jeg valgte det samme igen," siger Max Samsø Hansen.

Leverancesikkerhed og support er nøglen

Når it-cheferne skal shoppe pc'er til virksomheden, så er der især én ting, de går efter:

"Jeg kigger på leverancesikkerhed af reservedele og support i det hele taget," fortæller Søren Stevnsborg.

Og det er det, der er nøglespørgsmålet omkring HP lige nu.

Når der skal købes pc'er til virksomhederne, regner it-cheferne typisk med en levetid på to til tre år for bærbare pc'er og lidt længere for de stationære maskiner.

Og der skal gerne være garanti for, at leverandøren kan levere både reservedele og nødvendig support så længe.

Lige nu er der ingen, der ved, om HP er i stand til at leve op til den garanti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere