Artikel top billede

Java-opfinder James Gosling forlader Google

Manden, der opfandt Java, forlader Google efter få måneders ansættelse.

Kun få måneder efter, at han blev ansat, forlader Java-opfinder James Gosling Google igen.

I stedet er han blevet ansat i et lille iværksætterfirma, der arbejder med udvikling af hav-gående robotter. Det hedder Liquid Robotics.

Her skal han være såkaldt chief software architect.

"Jeg har overrasket mig selv med endnu et karriere-skift," skriver James Gosling på sin blog.

"Jeg har haft det herligt hos Google og har mødt mange interessante mennesker, men nu har jeg mødt nogle personer, der arbejder med noget helt vildt, og jeg har nu efter mange overvejelser besluttet mig for at forlade Google," skriver han.

Liquid Robotics arbejder med at udvikle en slags intelligente både, der indsamler data fra havene.

Voksende flåde

"Selskabet har en voksende flåde, der gennempløjer havene for at indsamle data fra fartøjernes sensorer, som senere bliver oploadet i skyen. Robotterne er udstyret med masser af kommunikations-udstyr," skriver James Goslink på sin blog.

James Gosling blev ansat af Google i slutningen af marts. Dengang anede han ikke, hvad han skulle lave i selskabet, men skrev blot, at det 'nok blev lidt af hvert.'

Han var oprindeligt teknologidirektør i Sun og fulgte med over til Oracle, da Oracle købte Sun. Her blev han udnævnt til teknologidirektør for klientsoftware.

Det varede imidlertid ikke længe, i det han forlod Oracle i foråret 2010 efter længere tids utilfredshed. Det kan du læse mere om her..

I Liquid Robotics skal James Gosling udvikle software til både de selvstyrende og intelligente fartøjer og til de datacentre, hvortil data fra fartøjerne skal oploades.

Læs også:

Java-opfinder James Gosling skifter til Google.

Manden bag Java vender Oracle ryggen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere