HUSK:Live-streaming af kåringen af Årets CIO 2020 klokken 15:45 på cw.dk

NemID-nedbrud brager videre - nu på fjerde time

Nets arbejder på højtryk for at få løst de problemer, der betyder, at over tre millioner NemID-brugere har været uden adgang hele morgenen.

Læs også:
NemID i sort - tre millioner danskere uden netbank

Tre millioner danskere har torsdag morgen fra klokken halv syv ikke haft adgang til netbanken, fordi NemID er ramt af nedbrud.

Pressechef i Nets, der ejer DanID, Søren Winge, fortæller til Computerworld, at han endnu ikke ved, hvad problemet konkret er. 

Han oplyser dog, at teknikerne arbejder på højtryk, og at man håber på hurtigt at kunne finde en løsning. 

"Det, de koncentrerer sig om i øjeblikket, er at løse problemet."

"Status er stadig den samme, så jeg kan desværre ikke fortælle noget nyt," siger han til Computerworld. 

Så du kan ikke sige, hvornår I forventer, at problemerne er løst?

"Nej, desværre ikke. Lige nu tør jeg ikke give noget bud."

Nødløsning tages i brug
Hos flere af bankerne anbefaler man nu, at kunderne skal forsøge at komme ind på netbanken ved hjælp af en nødløsning.

Danske Bank skriver således:

"På grund af den aktuelle driftssituation er det desværre ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Du kan i stedet logge på netbank med dit betalingskort og din mobiltelefon (vores backup-løsning), hvis du i forvejen har oplyst dit mobilnummer til banken."

NemID kunne tidligere på sommeren fejre et-års fødselsdag. Det første år har dog budt på både op- og nedture, og meningerne om løsningen er endnu meget delte blandt brugerne.

I løbet af det første år fik 79 procent af den danske befolkning over 15 år en NemID - det svarer til 3,2 millioner brugere.

Læs også:
NemID i sort - tre millioner danskere uden netbank


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Kørekort-app sætter download-rekord: Blev hentet over en halv million gange det første døgn - se de første download-tal her
På et enkelt døgn blev den nye kørekort-app hentet over en halv million gange, viser download-tal fra Digitaliseringsstyrelsen.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.