Artikel top billede

Så meget strøm brænder Google af om året

For første gang løfter Google sløret for, hvor meget strøm selskabets enorme server-farme med en million servere sluger.

Googles enorme serverfarme fyrede i hele 2010 i alt 2,26 millioner megawatt-timer strøm af på drift og køling.

Sådan lyder det fra Google, der ganske usædvanligt har valgt at gøre et nummer ud af sit samlede strømforbrug.

Det sker i et forsøg på at modvirke rygter om, at Google som et af de helt store internet-selskaber med enorme datacentre i ryggen er blandt de helt store miljøsvin.

Ifølge Financial Times svarer årsforbruget på 2,26 millioner MWh til et konstant forbrug fordelt over hele året på 258 megawatt eller cirka halvdelen af et almindeligt kraftværks samlede produktion.

Google meddeler samtidig, at selskabet i 2010 forbrugte energi, der svarer til en samlet CO2-udledning på 1,46 millioner ton.

Ifølge Financial Times blev de store internet-selskaber fornylig kritiseret voldsomt for deres manglende gennemsigtighed, når det gælder energi-forbrug.

Hidtil en konkurrence-hemmelighed

Google har da også hidtil bedyret, at selskabets energiforbrug som en
konkurrence-hemmelighed.

Ifølge Financial Times indikerer Googles tal, at selskabet er mere energi-effektivt end andre af de store internet-selskaber.

Tallene indikerer, at Google har omkring en million servere - eller tre procent af det samlede antal servere i verdens datacentre. Disse tre procent forbruger imidlertid kun én procent af den strøm, som disse store datacentre forbruger, hedder det.

Ifølge Google kommer 25 procent af den forbrugte strøm fra energivenlige kilder som vind, sol og lignende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere