Charlotte Sahl-Madsen får svært ved at komme i Folketinget trods sin ministerstatus. Foto: Mikael Rieck.

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Det blev til mindre end to år som videnskabsminister for Charlotte Sahl-Madsen. Se her, hvad hun vil huskes for.

22. februar 2010 iværksætter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en større regeringsrokade.
 
Den længst siddende minister i regeringen, videnskabsminister Helge Sander (V), bliver et af ofrene for statsministerens rokade, og næste dag præsenterer Lars Løkke Rasmussen et ubeskrevet blad som videnskabsminister.
 
Han hiver den konservative Charlotte Sahl-Madsen, der er museumsdirektør hos Danfoss Universe, ind som ny videnskabsminister.
 
I dag - fredag den 16. september 2011 - er det 571 dage siden, at Charlotte Sahl-Madsen kunne skrive videnskabsminister på sit CV, og det er samtidig også slut med at kalde sig videnskabsminister, efter at rød blok vandt valget torsdag aften.
 
Dermed bliver det et farvel til Charlotte Sahl-Madsen, og dermed også afsked med en "fantastisk minister" ifølge Tom Togsverd, der er direktør i it-brancheorganisationen ITEK under Dansk Industri.
 
"Hun har haft et fantastisk engagement i forhold til den digitale dagsorden, og hun har været en fantastisk minister for vores erhverv, hvor hun fra dag et inviterede både os fra organisationerne samt virksomhedsrepræsentanter rundt om bordet," siger Tom Togsverd.
 
Kort før hun blev minister, præsenterede Højhastighedskomiteen sin rapport med visioner for, hvordan Danmark kunne stå bedre digitalt i forhold til fremtiden.
 
"Hun har gjort meget for at få rapporten ført ud i livet," fortæller Tom Togsverd.
 
Han henviser blandt andet til ministerens højhastighedsambition. Den indebærer blandt andet et mål om 100 megabit-bredbånd til alle danskere i år 2020. 
 
Huskes for NemID
Hvis Tom Togsverd skal pege på noget konkret, som hun har fået igennem, peger han på den digitale signatur NemID.
 
"Der var jo en (digital signatur, red.) før, men der var jo ikke så mange kunder i butikken til den. Men vi har nu fået et gennembrud, hvor den kan bruges til banker, offentlige tjenester og så videre," siger ITEK-direktøren.
 
"Vi venter på, at den videreudvikles og bliver endnu smartere, men det at få det igennem har været en stor bedrift, og hun har måttet tage nogle tæv for de praktiske problemer, der har været," fortæller han.
 
Charlotte Sahl-Madsen var ikke i Folketinget, da hun blev minister, og meget tyder på, at hun heller ikke kommer i Folketinget i denne omgang.

Hun er opstillet i Sydjyllands Storkreds, og med De Konservatives katastrofevalg ser det sort ud for Charlotte Sahl-Madsens ambitioner om at komme i Folketinget.

De tre konservative kandidater, Mike Legarth, Carina Christensen og Charlotte Sahl-Madsen kæmper om blot ét mandat.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Software defined WAN

En ny generation af WAN er opstået, hvor optimering, automatisering og synlighed er kritiske faktorer for en samlet løsning. På denne How To får du overblik over fordelene ved SD-WAN - og du får indblik i, hvordan du hurtigst og nemmest når i mål med implementering af SD-WAN.

12. december 2018 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0

Anvendelsen af digital teknologi i virksomheder er under en radikal transformation. Det kan du få fuld indsigt i på denne unikke konference hvor vi sætter fuldt fokus på den afgørende digitaliseringsledelse.

18. december 2018 | Læs mere


ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Premium
Skarp kritik af nyt offentligt datacenter i Danmark: Det bliver ineffektivt og alt for dyrt
Region Syddanmark har besluttet at bygge sit eget energieffektive datacenter til en pris af 30 millioner kroner, som man regner med at have tjent ind på 8-10 år. Men det er helt hen i vejret, at det offentlige bygger datacentre - oven i købet uden udbud, mener IT-Branchen.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Sådan flytter du din Dynamics løsning i skyen
I dette Whitepaper fokuseres der på hvordan din virksomheds eksisterende Dynamics CRM on-premise løsning kan flyttes i skyen til en Microsoft Dynamics 365 online platform, og hvilke fordele og ulemper der er ved det i forhold til On-premise. Der er i dag bred enighed om, at en online løsning er langt mere omkostningseffektiv og lettere at drifte samtidig med, at den giver betydelig flere fordele i forhold til funktionalitet. Hent dit Whitepaper i dag, og bliv klogere på de næste skridt i processen.