Charlotte Sahl-Madsen får svært ved at komme i Folketinget trods sin ministerstatus. Foto: Mikael Rieck.

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Det blev til mindre end to år som videnskabsminister for Charlotte Sahl-Madsen. Se her, hvad hun vil huskes for.

22. februar 2010 iværksætter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en større regeringsrokade.
 
Den længst siddende minister i regeringen, videnskabsminister Helge Sander (V), bliver et af ofrene for statsministerens rokade, og næste dag præsenterer Lars Løkke Rasmussen et ubeskrevet blad som videnskabsminister.
 
Han hiver den konservative Charlotte Sahl-Madsen, der er museumsdirektør hos Danfoss Universe, ind som ny videnskabsminister.
 
I dag - fredag den 16. september 2011 - er det 571 dage siden, at Charlotte Sahl-Madsen kunne skrive videnskabsminister på sit CV, og det er samtidig også slut med at kalde sig videnskabsminister, efter at rød blok vandt valget torsdag aften.
 
Dermed bliver det et farvel til Charlotte Sahl-Madsen, og dermed også afsked med en "fantastisk minister" ifølge Tom Togsverd, der er direktør i it-brancheorganisationen ITEK under Dansk Industri.
 
"Hun har haft et fantastisk engagement i forhold til den digitale dagsorden, og hun har været en fantastisk minister for vores erhverv, hvor hun fra dag et inviterede både os fra organisationerne samt virksomhedsrepræsentanter rundt om bordet," siger Tom Togsverd.
 
Kort før hun blev minister, præsenterede Højhastighedskomiteen sin rapport med visioner for, hvordan Danmark kunne stå bedre digitalt i forhold til fremtiden.
 
"Hun har gjort meget for at få rapporten ført ud i livet," fortæller Tom Togsverd.
 
Han henviser blandt andet til ministerens højhastighedsambition. Den indebærer blandt andet et mål om 100 megabit-bredbånd til alle danskere i år 2020. 
 
Huskes for NemID
Hvis Tom Togsverd skal pege på noget konkret, som hun har fået igennem, peger han på den digitale signatur NemID.
 
"Der var jo en (digital signatur, red.) før, men der var jo ikke så mange kunder i butikken til den. Men vi har nu fået et gennembrud, hvor den kan bruges til banker, offentlige tjenester og så videre," siger ITEK-direktøren.
 
"Vi venter på, at den videreudvikles og bliver endnu smartere, men det at få det igennem har været en stor bedrift, og hun har måttet tage nogle tæv for de praktiske problemer, der har været," fortæller han.
 
Charlotte Sahl-Madsen var ikke i Folketinget, da hun blev minister, og meget tyder på, at hun heller ikke kommer i Folketinget i denne omgang.

Hun er opstillet i Sydjyllands Storkreds, og med De Konservatives katastrofevalg ser det sort ud for Charlotte Sahl-Madsens ambitioner om at komme i Folketinget.

De tre konservative kandidater, Mike Legarth, Carina Christensen og Charlotte Sahl-Madsen kæmper om blot ét mandat.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Kendt dansk trafik-app virker igen som før: Har lukket ned for Frank Rasmussens adgang til data
Interview: Saphe har stoppet for telerigmanden Frank Rasmussens adgang til trafik-appens data. Det er sket på utraditionel vis, men betyder, at Fartkontrol.nu-appen igen fungerer som før. "Beskyldningerne var rigtige nok, men vi har lukket ned, så vi kan se, at Hopper ikke tager vores data længere," lyder det fra Saphe.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Millennials – Kommuniker med den nye generation
Mange virksomheder har en stor udfordring når det gælder Millennials. De er online hele tiden, har sociale medier som omdrejningspunktet i deres hverdag, og har meget høje forventninger til god service. De vægter værdier som tilgængelighed, hurtighed og kontinuitet meget højt, og det skal afspejle sig i den service I som virksomhed yder dem. Det er en del virksomheder slet ikke forberedte på. I dette whitepaper gennemgår vi, hvordan du skal gøre for at kommunikere med den nye generation.