Charlotte Sahl-Madsen får svært ved at komme i Folketinget trods sin ministerstatus. Foto: Mikael Rieck.

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Det blev til mindre end to år som videnskabsminister for Charlotte Sahl-Madsen. Se her, hvad hun vil huskes for.

22. februar 2010 iværksætter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en større regeringsrokade.
 
Den længst siddende minister i regeringen, videnskabsminister Helge Sander (V), bliver et af ofrene for statsministerens rokade, og næste dag præsenterer Lars Løkke Rasmussen et ubeskrevet blad som videnskabsminister.
 
Han hiver den konservative Charlotte Sahl-Madsen, der er museumsdirektør hos Danfoss Universe, ind som ny videnskabsminister.
 
I dag - fredag den 16. september 2011 - er det 571 dage siden, at Charlotte Sahl-Madsen kunne skrive videnskabsminister på sit CV, og det er samtidig også slut med at kalde sig videnskabsminister, efter at rød blok vandt valget torsdag aften.
 
Dermed bliver det et farvel til Charlotte Sahl-Madsen, og dermed også afsked med en "fantastisk minister" ifølge Tom Togsverd, der er direktør i it-brancheorganisationen ITEK under Dansk Industri.
 
"Hun har haft et fantastisk engagement i forhold til den digitale dagsorden, og hun har været en fantastisk minister for vores erhverv, hvor hun fra dag et inviterede både os fra organisationerne samt virksomhedsrepræsentanter rundt om bordet," siger Tom Togsverd.
 
Kort før hun blev minister, præsenterede Højhastighedskomiteen sin rapport med visioner for, hvordan Danmark kunne stå bedre digitalt i forhold til fremtiden.
 
"Hun har gjort meget for at få rapporten ført ud i livet," fortæller Tom Togsverd.
 
Han henviser blandt andet til ministerens højhastighedsambition. Den indebærer blandt andet et mål om 100 megabit-bredbånd til alle danskere i år 2020. 
 
Huskes for NemID
Hvis Tom Togsverd skal pege på noget konkret, som hun har fået igennem, peger han på den digitale signatur NemID.
 
"Der var jo en (digital signatur, red.) før, men der var jo ikke så mange kunder i butikken til den. Men vi har nu fået et gennembrud, hvor den kan bruges til banker, offentlige tjenester og så videre," siger ITEK-direktøren.
 
"Vi venter på, at den videreudvikles og bliver endnu smartere, men det at få det igennem har været en stor bedrift, og hun har måttet tage nogle tæv for de praktiske problemer, der har været," fortæller han.
 
Charlotte Sahl-Madsen var ikke i Folketinget, da hun blev minister, og meget tyder på, at hun heller ikke kommer i Folketinget i denne omgang.

Hun er opstillet i Sydjyllands Storkreds, og med De Konservatives katastrofevalg ser det sort ud for Charlotte Sahl-Madsens ambitioner om at komme i Folketinget.

De tre konservative kandidater, Mike Legarth, Carina Christensen og Charlotte Sahl-Madsen kæmper om blot ét mandat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere






Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.