Charlotte Sahl-Madsen får svært ved at komme i Folketinget trods sin ministerstatus. Foto: Mikael Rieck.

Det opnåede Charlotte Sahl-Madsen på 571 dage

Det blev til mindre end to år som videnskabsminister for Charlotte Sahl-Madsen. Se her, hvad hun vil huskes for.

22. februar 2010 iværksætter statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) en større regeringsrokade.
 
Den længst siddende minister i regeringen, videnskabsminister Helge Sander (V), bliver et af ofrene for statsministerens rokade, og næste dag præsenterer Lars Løkke Rasmussen et ubeskrevet blad som videnskabsminister.
 
Han hiver den konservative Charlotte Sahl-Madsen, der er museumsdirektør hos Danfoss Universe, ind som ny videnskabsminister.
 
I dag - fredag den 16. september 2011 - er det 571 dage siden, at Charlotte Sahl-Madsen kunne skrive videnskabsminister på sit CV, og det er samtidig også slut med at kalde sig videnskabsminister, efter at rød blok vandt valget torsdag aften.
 
Dermed bliver det et farvel til Charlotte Sahl-Madsen, og dermed også afsked med en "fantastisk minister" ifølge Tom Togsverd, der er direktør i it-brancheorganisationen ITEK under Dansk Industri.
 
"Hun har haft et fantastisk engagement i forhold til den digitale dagsorden, og hun har været en fantastisk minister for vores erhverv, hvor hun fra dag et inviterede både os fra organisationerne samt virksomhedsrepræsentanter rundt om bordet," siger Tom Togsverd.
 
Kort før hun blev minister, præsenterede Højhastighedskomiteen sin rapport med visioner for, hvordan Danmark kunne stå bedre digitalt i forhold til fremtiden.
 
"Hun har gjort meget for at få rapporten ført ud i livet," fortæller Tom Togsverd.
 
Han henviser blandt andet til ministerens højhastighedsambition. Den indebærer blandt andet et mål om 100 megabit-bredbånd til alle danskere i år 2020. 
 
Huskes for NemID
Hvis Tom Togsverd skal pege på noget konkret, som hun har fået igennem, peger han på den digitale signatur NemID.
 
"Der var jo en (digital signatur, red.) før, men der var jo ikke så mange kunder i butikken til den. Men vi har nu fået et gennembrud, hvor den kan bruges til banker, offentlige tjenester og så videre," siger ITEK-direktøren.
 
"Vi venter på, at den videreudvikles og bliver endnu smartere, men det at få det igennem har været en stor bedrift, og hun har måttet tage nogle tæv for de praktiske problemer, der har været," fortæller han.
 
Charlotte Sahl-Madsen var ikke i Folketinget, da hun blev minister, og meget tyder på, at hun heller ikke kommer i Folketinget i denne omgang.

Hun er opstillet i Sydjyllands Storkreds, og med De Konservatives katastrofevalg ser det sort ud for Charlotte Sahl-Madsens ambitioner om at komme i Folketinget.

De tre konservative kandidater, Mike Legarth, Carina Christensen og Charlotte Sahl-Madsen kæmper om blot ét mandat.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hack Day 2019

Hackerne er altid et skridt foran de virksomheder, der bliver angrebet: De udvikler nye angrebsformer og teknikker, og de kigger hele tiden nye steder hen. På Hack Day 2019 kan du få indsigt i, hvordan professionelle hackere tænker og arbejder i dag og med denne indsigt øge dine muligheder for at afværge eller minimere kommende angreb.

26. juni 2019 | Læs mere


Få succes med sourcing

Sourcing er en af de vigtigste strategiske discipliner i moderne it-drift. Uanset om du overvejer at in- eller outsource og hvad enten det er globalt eller lokalt, så kræver det viden og styr på aftaler og kontrakter.

21. august 2019 | Læs mere


Cybertrusler: Få styr på it-sikkerheden – aktuelle trusler, strategi og business continuity

It-sikkerhed er forretningskritisk for alle. Men har du styr på, hvilken type sikkerhed, der er relevant for lige netop din virksomhed? På denne konference tager vi temperaturen på it-sikkerhedslandskabet lige nu og går i dybden med de nyeste tendenser, løsninger og værktøjer på området.

22. august 2019 | Læs mere


Premium
Atea, Ricoh og Konica Minolta skal levere printere og kopimaskiner for 800 millioner kroner til staten og kommunerne
Den nye rammeaftale 50.10 Kopi og Print er på plads, og det bliver Atea, Ricoh og Konica Minolta der skal levere printere og kopimaskiner til staten og i alt 80 danske kommuner.
Computerworld
Apple tilbagekalder: Stop straks med at anvende disse MacBook Pro-computere - de kan bryde i brand
Apple tilbagekalder MacBook-computere på grund af brandfare og opfordrer brugerne til omgående at stoppe med at anvende dem. Se hvilke MacBook-computere, der er ramt her.
Job & Karriere
På jagt efter et nyt ingeniør-job? Her er otte attraktive stillinger, der er ledige netop nu
Find dit nye ingeniørjob her. Lige nu er der ledige stillinger hos blandt andet E-boks, Milestone Systems og Georg Jensen.
White paper
Vil du snydes når du skal vælge printløsning?
Svaret er forhåbentlig/naturligvis nej, men sandheden er at det er et reelt problem for mange virksomheder. I langt de fleste tilfælde skrives der under på kontrakter, der binder virksomheder til unødigt kostbare og langvarige leasing og lejeforløb, og underskriften er desværre bindende. Derfor – der er mange penge at spare ved at få den rigtige rådgivning og sætte sig ind i aftalerne, og vi har samlet 5 gode råd i dette whitepaper.