Artikel top billede

Skiftede fra Exchange til Gmail: Her er dommen

El-virksomhed med 130 ansatte skrottede en hostet Exchange-løsning til fordel for pro-versionen af Googles Gmail. Læs om erfaringerne her.

Læs også:
Googles Gmail stormer frem i erhvervslivet

Efter tre år: Har Google Apps rystet Microsoft?

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps

Et stigende antal virksomheder kaster sig over cloud-baserede mail-løsninger - ikke mindst Googles Gmail. Det konkluderer analysehuset Gartner i en ny rapport.

Køge-virksomheden DI-Teknik, der arbejder med industriel el og automation, har allerede tre års erfaring med Googles cloud-løsning.

Og det er primært positive erfaringer, fortæller direktør og it-ansvarlig Rasmus Thygesen.

"Vi er gået fra at køre hostet Exchange. Det var især mail-boks-størrelsen, der var en udfordring," fortæller han til Computerworld.  

"Jeg var heller ikke helt tilfreds med udbyderens stabilitet, og så var Outlook tung at supportere - der er uhyre mange indstillinger og muligheder i øst og vest, og nogle af vores folk havde svært ved at bruge det," siger Rasmus Thygesen.

Kun problemer i startfasen

Efter at have været igennem en testfase på nogle måneder valgte DI-Teknik at satse helt og holdent på Google i form af business-versionen af Google Apps, der i dag anvendes af de 130 medarbejdere.

"Konverteringen var ikke helt problemfri. Det var især nogle udfordringer omkring kontaktpersoner, hvor ikke alle havde en lige god oplevelse," fortæller Rasmus Thygesen, der dog samtidig tilføjer, at det ellers har været småt med problemerne.
Han valgte nemlig fra starten at indgå et samarbejde med et konsulentfirma, der havde ekspertisen med Google-løsningen.

"Jeg har købt mine produkter igennem dem, fordi jeg vil have noget dansk support, og det har jeg ikke fortrudt overhovedet. Jeg har været glad for at have muligheden for sparring med et professionelt firma omkring muligheder og løsninger."

Google Docs bruges også

I Google Apps ligger ikke kun mail og kalender, men også flere andre tjenester - blandt andet Google Docs, som DI-Teknik også har taget til sig.

"Vi bruger meget Google Docs orienteret imod vores kunder. Vi har simpelthen lavet en formular, hvor kunden kan indtaste opgavebeskrivelse og prioritet. Så kan chefer hos både kunden og hos os følge med i, hvor langt elektrikeren er kommet, og vores piger i bogholderiet kan hente teksterne ned til en faktura."

"Vi har haft rigtig god udnyttelse af Google Docs," lyder det fra Rasmus Thygesen.

DI-Teknik har nu brugt Googles løsning i små tre år. Langt de fleste medarbejder tilgår mailen via Googles web-interface - men det er virksomhedens eget domæne, der bruges i mail-adresserne.

Der er dog fortsat enkelte medarbejdere, der tilgår Google-mailen via Microsofts Outlook-klient.

Her er dommen over Google Apps

Rasmus Thygesens egen dom efter tre år med Googles løsning lyder:

"Jeg tror, at vi på tre år har oplevet én gang, hvor der var enkelte funktioner, der ikke var tilgængelige, og vi har, 7-9-13, aldrig mistet data."

Selvom han naturligvis også er opmærksom på hacker-trusler og andre sikkerhedsudfordringer, er det, som han udtrykker det , "en risiko, der eksisterer alle steder - uanset om det er i et hostingcenter eller hos Google."

"Og økonomisk har der været en stor fordel. Jeg har 30-40 funktionærer, som ligger på adskillige GB, så på den måde er det en fordel," siger Rasmus Thygesen, der dog også peger på, at eksempelvis elektrikerne ikke udnytter alle de 25 GB, som Google stiller til rådighed per bruger.

Kæmper mod Exchange Online

Ifølge Gartner sidder Google i dag på næsten halvdelen af markedet for cloud-email til virksomheder - et marked, der i dag blot står for tre til fire procent af det samlede e-mail-marked, men vil udgøre omkring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.

Det er i høj grad Microsofts Exchange Online, Google er oppe imod.

Specielt i de senere år har Microsoft satset stort på at tilbyde Exchange som en cloud-løsning.

Med Office 365, der blev lanceret tidligere på året, er der for alvor lagt op til kamp om cloud-kunderne mellem Microsoft og Google.

Læs også:
Googles Gmail stormer frem i erhvervslivet

Efter tre år: Har Google Apps rystet Microsoft?

Test: Microsofts Office 365 versus Googles Apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere