Derfor ved du ikke, hvad Facebook bruger din info til

Datatilsynet bad i sommer Facebook redegøre for, hvem der får kendskab til brugernes seksualitet og politiske overbevisning. Læs her, hvorfor danskerne stadig ikke kender svaret.

Læs også:
Ved du, hvad Facebook bruger dine oplysninger til?


Du må vente lidt endnu, før du bliver klogere på, hvad Facebook bruger dine personlige oplysninger til.

Det norske datatilsyn sendte på vegne af de nordiske datatilsyn i Sverige, Norge, Danmark og Finland 45 konkrete spørgsmål til Facebook i sommers angående andre programmers adgang til dine personlige oplysninger såsom religion, politisk overbevisning og så videre.

Spørgsmålene har udgangspunkt i en undersøgelse af Facebook foretaget af det norske datatilsyn. Undersøgelsen efterlod nemlig Datatilsynet med en lang række ubesvarede spørgsmål.

De nordiske datatilsynsmyndigheder havde håbet på svar inden udgangen af august. Facebook lovede imidlertid først svar tirsdag den 13. september.

Flere gange ventetid

Da Computerworld tirsdag i sidste uge tog kontakt til Datatilsynet i Norge, oplyste informationsdirektør Ove Skåra, at svaret fra Facebook endnu ikke var kommet.

Onsdag fulgte Computerworld op på sagen. Her måtte den norske informationsdirektør igen fortælle, at nordmændene fortsat ventede på svar fra Facebook.

Fredag eftermiddag indløb imidlertid en mail fra den tålmodige informationsdirektør i Norge.

"Svaret fra Facebook modtog vi i dag. Vi har for få minutter siden videresendt det til vore nordiske datatilsynskolleger," skriver Ove Skåra til Computerworld.

Danmark får snart svar
Han fortæller desuden, at det er op til de nationale datatilsyn at informere sine borgere. Det betyder, at vi danskere skal tjekke med det danske datatilsyn for at få opklaret, hvad Facebook bruger vores oplysninger til.

"Fra norsk side satser vi på at kunne offentliggøre svaret fra Facebook og komme med en foreløbig reaktion på svaret i løbet af tirsdag i næste uge," forklarer Ove Skåra.

Kan du ikke vente med at læse svaret fra Facebook, kan du formentlig allerede i dag tjekke Datatilsynets søskende-site i Norge.

Computerworld følger sagen og vil, så snart svaret fra Facebook offentliggøres et sted i Norden, kigge nærmere på, hvem Facebook giver dine oplysninger videre til og i hvilket omfang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.