Derfor ved du ikke, hvad Facebook bruger din info til

Datatilsynet bad i sommer Facebook redegøre for, hvem der får kendskab til brugernes seksualitet og politiske overbevisning. Læs her, hvorfor danskerne stadig ikke kender svaret.

Læs også:
Ved du, hvad Facebook bruger dine oplysninger til?


Du må vente lidt endnu, før du bliver klogere på, hvad Facebook bruger dine personlige oplysninger til.

Det norske datatilsyn sendte på vegne af de nordiske datatilsyn i Sverige, Norge, Danmark og Finland 45 konkrete spørgsmål til Facebook i sommers angående andre programmers adgang til dine personlige oplysninger såsom religion, politisk overbevisning og så videre.

Spørgsmålene har udgangspunkt i en undersøgelse af Facebook foretaget af det norske datatilsyn. Undersøgelsen efterlod nemlig Datatilsynet med en lang række ubesvarede spørgsmål.

De nordiske datatilsynsmyndigheder havde håbet på svar inden udgangen af august. Facebook lovede imidlertid først svar tirsdag den 13. september.

Flere gange ventetid

Da Computerworld tirsdag i sidste uge tog kontakt til Datatilsynet i Norge, oplyste informationsdirektør Ove Skåra, at svaret fra Facebook endnu ikke var kommet.

Onsdag fulgte Computerworld op på sagen. Her måtte den norske informationsdirektør igen fortælle, at nordmændene fortsat ventede på svar fra Facebook.

Fredag eftermiddag indløb imidlertid en mail fra den tålmodige informationsdirektør i Norge.

"Svaret fra Facebook modtog vi i dag. Vi har for få minutter siden videresendt det til vore nordiske datatilsynskolleger," skriver Ove Skåra til Computerworld.

Danmark får snart svar
Han fortæller desuden, at det er op til de nationale datatilsyn at informere sine borgere. Det betyder, at vi danskere skal tjekke med det danske datatilsyn for at få opklaret, hvad Facebook bruger vores oplysninger til.

"Fra norsk side satser vi på at kunne offentliggøre svaret fra Facebook og komme med en foreløbig reaktion på svaret i løbet af tirsdag i næste uge," forklarer Ove Skåra.

Kan du ikke vente med at læse svaret fra Facebook, kan du formentlig allerede i dag tjekke Datatilsynets søskende-site i Norge.

Computerworld følger sagen og vil, så snart svaret fra Facebook offentliggøres et sted i Norden, kigge nærmere på, hvem Facebook giver dine oplysninger videre til og i hvilket omfang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.