Artikel top billede

Derfor ved du ikke, hvad Facebook bruger din info til

Datatilsynet bad i sommer Facebook redegøre for, hvem der får kendskab til brugernes seksualitet og politiske overbevisning. Læs her, hvorfor danskerne stadig ikke kender svaret.

Læs også:
Ved du, hvad Facebook bruger dine oplysninger til?

Du må vente lidt endnu, før du bliver klogere på, hvad Facebook bruger dine personlige oplysninger til.

Det norske datatilsyn sendte på vegne af de nordiske datatilsyn i Sverige, Norge, Danmark og Finland 45 konkrete spørgsmål til Facebook i sommers angående andre programmers adgang til dine personlige oplysninger såsom religion, politisk overbevisning og så videre.

Spørgsmålene har udgangspunkt i en undersøgelse af Facebook foretaget af det norske datatilsyn. Undersøgelsen efterlod nemlig Datatilsynet med en lang række ubesvarede spørgsmål.

De nordiske datatilsynsmyndigheder havde håbet på svar inden udgangen af august. Facebook lovede imidlertid først svar tirsdag den 13. september.

Flere gange ventetid

Da Computerworld tirsdag i sidste uge tog kontakt til Datatilsynet i Norge, oplyste informationsdirektør Ove Skåra, at svaret fra Facebook endnu ikke var kommet.

Onsdag fulgte Computerworld op på sagen. Her måtte den norske informationsdirektør igen fortælle, at nordmændene fortsat ventede på svar fra Facebook.

Fredag eftermiddag indløb imidlertid en mail fra den tålmodige informationsdirektør i Norge.

"Svaret fra Facebook modtog vi i dag. Vi har for få minutter siden videresendt det til vore nordiske datatilsynskolleger," skriver Ove Skåra til Computerworld.

Danmark får snart svar

Han fortæller desuden, at det er op til de nationale datatilsyn at informere sine borgere. Det betyder, at vi danskere skal tjekke med det danske datatilsyn for at få opklaret, hvad Facebook bruger vores oplysninger til.

"Fra norsk side satser vi på at kunne offentliggøre svaret fra Facebook og komme med en foreløbig reaktion på svaret i løbet af tirsdag i næste uge," forklarer Ove Skåra.

Kan du ikke vente med at læse svaret fra Facebook, kan du formentlig allerede i dag tjekke Datatilsynets søskende-site i Norge.

Computerworld følger sagen og vil, så snart svaret fra Facebook offentliggøres et sted i Norden, kigge nærmere på, hvem Facebook giver dine oplysninger videre til og i hvilket omfang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?