Unge iværksættere fik kunder i 30 lande på to uger

Danske iværksættere sprang direkte ud i verden med deres nye web-tjeneste. 14 dage senere havde de brugere i 30 lande, og i dag er den første investor på plads.

For få måneder siden startede to unge nyuddannede iværksættere på fuld tid med deres fælles produkt: billed- og videodelingstjenesten CanvasDropr. Efter 14 dage havde tjenesten brugere i mere end 30 lande, og så tog stifterne til Asien for at promovere CanvasDropr.

"Vi besøgte en masse universiteter i Hong Kong og Sydkorea heriblandt Hong Kong Polytechnic University og Seoul National University, hvor vi uddelte en masse materiale til studerende og fik feedback."

Ideen er født i Danmark, så vi ville gerne finde ud af om der overhovedet var potentiale i den eller hvad," fortæller Cathrine Andersen, som selv har læst international business i Hong Kong og derfor ikke er helt ukendt med forholdene i den asiatiske heksekedel.

Cathrine er nyuddannet fra Copenhagen Business School, CBS, mens hendes medstifter Christian Rasmussen er dimittend fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

"Nu har vi været i gang i tre måneder og har lavet en aftale med den første investor," siger Cathrine Andersen, som til gengæld ikke vil løfte sløret for, hverken hvem investoren er, hvor mange penge han eller hun stiller med, eller hvor stor en del af CanvasDropr, de to stiftere giver afkald på mod penge til den videre udvikling.

Fisker stadig efter kapital
Selv om den første investor er på plads, fiskes der efter mere kapital. Igen vil Cathrine ikke komme med noget bud på, hvor mange penge CanvasDropr skal bruge for at komme helt op at flyve, men flere penge skal der til, så meget er sikkert.

Allerede på dette tidlige stadie beskæftiger selskabet fire fuldtidsansatte medarbejdere fordelt på tre udviklere heriblandt medstifteren Christian og Cathrine, der er administrerende direktør og medstifter.

"Jeg har som den eneste business baggrund, men firmaet er mit og Christians, og vi træffer alle væsentlige beslutninger i fællesskab," siger Cathrine Andersen.

iPad, Facebook og Android
Næste skridt for CanvasDropr er at fortsætte udviklingen af apps til iPad, Facebook og Android, og så holder de to stiftere møder med virksomheder, som er interesseret i den business-platform, de også er ved at udvikle til CanvasDropr.

"Virksomheder kan på baggrund af den synkrone teknologi holde virtuelle møder omkring et Canvas, hvor de så kan snakke sammen for eksempel via Skype og i realtid dele links, dokumenter, billeder et cetera," forklarer Cathrine om baggrunden for, at CanvasDropr også er interessant for erhvervslivet.

Nyt er det også, at firmaet er flyttet til Founders House, som er et kontorfællesskab midt i København centreret omkring tech start up's og iværksættere. De to har også skabt så meget røre i iværksættervandene, at onlinemediet The Sociable
har interviewet dem om europæisk tech-iværksætteri.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.