Unge iværksættere fik kunder i 30 lande på to uger

Danske iværksættere sprang direkte ud i verden med deres nye web-tjeneste. 14 dage senere havde de brugere i 30 lande, og i dag er den første investor på plads.

For få måneder siden startede to unge nyuddannede iværksættere på fuld tid med deres fælles produkt: billed- og videodelingstjenesten CanvasDropr. Efter 14 dage havde tjenesten brugere i mere end 30 lande, og så tog stifterne til Asien for at promovere CanvasDropr.

"Vi besøgte en masse universiteter i Hong Kong og Sydkorea heriblandt Hong Kong Polytechnic University og Seoul National University, hvor vi uddelte en masse materiale til studerende og fik feedback."

Ideen er født i Danmark, så vi ville gerne finde ud af om der overhovedet var potentiale i den eller hvad," fortæller Cathrine Andersen, som selv har læst international business i Hong Kong og derfor ikke er helt ukendt med forholdene i den asiatiske heksekedel.

Cathrine er nyuddannet fra Copenhagen Business School, CBS, mens hendes medstifter Christian Rasmussen er dimittend fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

"Nu har vi været i gang i tre måneder og har lavet en aftale med den første investor," siger Cathrine Andersen, som til gengæld ikke vil løfte sløret for, hverken hvem investoren er, hvor mange penge han eller hun stiller med, eller hvor stor en del af CanvasDropr, de to stiftere giver afkald på mod penge til den videre udvikling.

Fisker stadig efter kapital
Selv om den første investor er på plads, fiskes der efter mere kapital. Igen vil Cathrine ikke komme med noget bud på, hvor mange penge CanvasDropr skal bruge for at komme helt op at flyve, men flere penge skal der til, så meget er sikkert.

Allerede på dette tidlige stadie beskæftiger selskabet fire fuldtidsansatte medarbejdere fordelt på tre udviklere heriblandt medstifteren Christian og Cathrine, der er administrerende direktør og medstifter.

"Jeg har som den eneste business baggrund, men firmaet er mit og Christians, og vi træffer alle væsentlige beslutninger i fællesskab," siger Cathrine Andersen.

iPad, Facebook og Android
Næste skridt for CanvasDropr er at fortsætte udviklingen af apps til iPad, Facebook og Android, og så holder de to stiftere møder med virksomheder, som er interesseret i den business-platform, de også er ved at udvikle til CanvasDropr.

"Virksomheder kan på baggrund af den synkrone teknologi holde virtuelle møder omkring et Canvas, hvor de så kan snakke sammen for eksempel via Skype og i realtid dele links, dokumenter, billeder et cetera," forklarer Cathrine om baggrunden for, at CanvasDropr også er interessant for erhvervslivet.

Nyt er det også, at firmaet er flyttet til Founders House, som er et kontorfællesskab midt i København centreret omkring tech start up's og iværksættere. De to har også skabt så meget røre i iværksættervandene, at onlinemediet The Sociable
har interviewet dem om europæisk tech-iværksætteri.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere


Kaspersky Open Day

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

20. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Peter Schleidt står i spidsen for et it-budget på 1,2 milliarder kroner i Jyske Bank: "Der kommer til at ske enormt meget i branchen, og teknologien bliver helt afgørende"
Interview: Peter Schleidt står i spidsen for al digitalisering i Jyske Bank, der med et it-budget på 1,2 milliarder kroner for alvor kan gøre en forskel på området. Men selv med et så stort budget skal der fokuseres. Og tænkes i nye baner. "Der sker noget på digitaliseringsfronten alle steder i Jyske Bank," siger direktøren.
Computerworld
Nørgaard: Facebook er godt og grundigt på spanden på grund af nogle onde menneskers onde biks
Klumme: En række onde mennesker som Steve Bannon har via deres onde, onde biks Cambridge Analytics (CA) trukket data ud på individ-niveau fra Facebook på alle amerikanere, anvendt en yderst snedig metode, kaldet Big Five, til at finde ud af deres sindsstemning, og derpå målrettet de russiske trolde fra IRA i Sankt Petersborg mod folk med henblik på at fremme Bernie og Trumpie, men ikke Hillary.
CIO
Datatilsynet beroliger 65 dage før GDPR: "Det er ikke fordi, vi nu vil ud og give bøder til højre og venstre"
Datatilsynet forventer ikke at skulle uddele bøder til højre og venstre. I stedet vil tilsynet satse på at indgå i en dialog med virksomhederne.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.