Unge iværksættere fik kunder i 30 lande på to uger

Danske iværksættere sprang direkte ud i verden med deres nye web-tjeneste. 14 dage senere havde de brugere i 30 lande, og i dag er den første investor på plads.

For få måneder siden startede to unge nyuddannede iværksættere på fuld tid med deres fælles produkt: billed- og videodelingstjenesten CanvasDropr. Efter 14 dage havde tjenesten brugere i mere end 30 lande, og så tog stifterne til Asien for at promovere CanvasDropr.

"Vi besøgte en masse universiteter i Hong Kong og Sydkorea heriblandt Hong Kong Polytechnic University og Seoul National University, hvor vi uddelte en masse materiale til studerende og fik feedback."

Ideen er født i Danmark, så vi ville gerne finde ud af om der overhovedet var potentiale i den eller hvad," fortæller Cathrine Andersen, som selv har læst international business i Hong Kong og derfor ikke er helt ukendt med forholdene i den asiatiske heksekedel.

Cathrine er nyuddannet fra Copenhagen Business School, CBS, mens hendes medstifter Christian Rasmussen er dimittend fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

"Nu har vi været i gang i tre måneder og har lavet en aftale med den første investor," siger Cathrine Andersen, som til gengæld ikke vil løfte sløret for, hverken hvem investoren er, hvor mange penge han eller hun stiller med, eller hvor stor en del af CanvasDropr, de to stiftere giver afkald på mod penge til den videre udvikling.

Fisker stadig efter kapital
Selv om den første investor er på plads, fiskes der efter mere kapital. Igen vil Cathrine ikke komme med noget bud på, hvor mange penge CanvasDropr skal bruge for at komme helt op at flyve, men flere penge skal der til, så meget er sikkert.

Allerede på dette tidlige stadie beskæftiger selskabet fire fuldtidsansatte medarbejdere fordelt på tre udviklere heriblandt medstifteren Christian og Cathrine, der er administrerende direktør og medstifter.

"Jeg har som den eneste business baggrund, men firmaet er mit og Christians, og vi træffer alle væsentlige beslutninger i fællesskab," siger Cathrine Andersen.

iPad, Facebook og Android
Næste skridt for CanvasDropr er at fortsætte udviklingen af apps til iPad, Facebook og Android, og så holder de to stiftere møder med virksomheder, som er interesseret i den business-platform, de også er ved at udvikle til CanvasDropr.

"Virksomheder kan på baggrund af den synkrone teknologi holde virtuelle møder omkring et Canvas, hvor de så kan snakke sammen for eksempel via Skype og i realtid dele links, dokumenter, billeder et cetera," forklarer Cathrine om baggrunden for, at CanvasDropr også er interessant for erhvervslivet.

Nyt er det også, at firmaet er flyttet til Founders House, som er et kontorfællesskab midt i København centreret omkring tech start up's og iværksættere. De to har også skabt så meget røre i iværksættervandene, at onlinemediet The Sociable
har interviewet dem om europæisk tech-iværksætteri.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


EU persondataforordning - praktiske løsninger på dataudfordringer

Seminaret sætter fokus på dataportabilitet, Right to be Forgotten og 72-timers notifikationsreglen. Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Deltag og få indsigt i metoder og praktiske eksempler.

11. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn
Top 100: Computerworld har nærstuderet årsregnskaberne fra 499 danske it- og televirksomheder og kan her bringe listen med de 30 største arbejdspladser. Se antallet af ansatte og få et indblik i, hvor mange penge virksomhederne bruger på løn til medarbejderne.
CIO
Du risikerer at blive hægtet helt af, hvis ikke dit netværk bliver fremtidssikret - og det haster
Klumme: Hver dag går mere 168,1 petabyte gennem netværket hos AT&T, hvilket svarer til 130 millioner timers video i HD. Det viser, hvor store krav der i dag stilles til en virksomheds netværk. Er du klar til det?
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø
Dette whitepaper gennemgår hvordan du anvender du Microsofts Assessment og Planning Toolkit i dit it-miljø og kommer med specifikke råd og konkret vejledning til anvendelsen.