Artikel top billede

Derfor bør du ikke gå direkte fra XP til Windows 8

Holder du fast i Windows XP og drømmer om at bypasse Windows 7 for at gå direkte til 8'eren? Lad være.

Computerworld News Service: Størstedelen af alle virksomheder er allerede flyttet over på Windows 7, eller planlægger at gøre det snart.

Men hvis man holder fast i Windows XP og regner med at skifte direkte til det nye Windows 8, så risikerer man en kløft i supporten, advarer Gartner i en ny analyse af Windows 8-migration i virksomheder.

Gartners analytikere, Michael A. Silver, David W. Cearley og Stephen Kleynhans, anerkender, at det kan være fristende for organisationer, der endnu ikke har skiftet til Windows 7, at springe den version af styresystemet over, men eftersom supporten til Windows XP ender i april 2014, så er det en risikofyldt beslutning.

Microsoft har endnu ikke afsløret datoen for den generelle udrulning af Windows 8, men Gartner regner med, at virksomheden vil gå efter skolestarts-segmentet i 2012, og i så fald vil RTM ('release to manufacturing') af Windows 8 sandsynligvis blive indledt omkring april 2012.

Hvis det er rigtigt, så kan styresystemet komme generelt på markedet omkring midten af 2012.

"Selv hvis Microsoft kan leve op til den meget aggressive tidslinje, så vil de uafhængige software-leverandører og virksomheder sandsynligvis skulle bruge mellem 9 og 18 måneder til at teste understøttede applikationer og planlægge implementeringen," står der i rapporten fra Gartner.

"Det betyder, at de fleste organisationer ikke vil være klar til at gå over til Windows 8 før ved udgangen af 2013."

Og fem eller seks måneder efter det, bliver der lukket ned for support af Windows XP.

Under Build-konferencen afslørede Microsoft et såkaldt 'developer preview' af Windows 8 og detaljer om det Metro 'felt-baserede' styresystem, kompatibiliteten med Windows 7-applikationer og hvor nemt det er at bygge applikationer til Windows 8 og de forskellige enheder og formfaktorer, som Windows 8 vil køre på.

Microsoft har fokuseret mere på, hvad Windows 8 vil komme til at betyde for udviklere og forbrugere end for it-afdelingerne rundt omkring.

Men under et interview understregede Microsofts chef for kommerciel markting i Windows, Rich Reynolds, de fordele Windows 8 giver i forhold til sikkerhed og netværk for virksomhedskunder, set i forhold til Windows 7, der blev godt modtaget af kritikere.

Tablet-faktoren er vigtig

Windows 8 vil køre på alt hardware, som Windows 7 også kører på, plus at det vil anvende ARM-baserede chip til mindre enheder som tablet-pc'er - et marked, som i dag er domineret af iPad, og et marked som vil blive vigtigere for virksomhederne, i takt med at medarbejderne i højere grad bruger deres egne enheder på arbejdspladsen.

Eksempler på nye eller forbedrede features til virksomhederne i Windows 8 er, ifølge Rich Reynolds: Mere effektiv brug af Direct Access, som er en netværks-feature i Windows 7, der gør det muligt for mobile medarbejdere at forbinde til virksomhedens netværk udelukkende ved hjælp af en VPN;

BitLocker-kryptering er strømlinet i Windows 8 så det kun er sektorer, der indeholder data, som bliver krypteret, og det sker samtidig med, at man arbejder; derudover vil Windows 8 introducere en ny funktion med navnet Secure Boot, som forhindrer malware i at boote, inden systemet starter op.

"Vi er selvfølgelig begejstrede ved tanken om de nye funktioner i Windows 8, men rådet til virksomheder med Windows XP er, at de skal fokusere på at få accelereret implementeringen af Windows 7," siger Rich Reynolds.

"Den udvidede support af Windows XP slutter i april 2014, og det giver ikke virksomhederne megen tid til at flytte over på Windows 8. Faktisk mener vi i det fleste tilfælde ikke, at det er muligt."

Derfor præsenterer Gartner fire anbefalinger til brugere af Windows XP, som står over for skillevej i forhold til implementeringsstrategien.

Organisationer, som kører med Windows XP, og som allerede arbejder på at skifte over til Windows 7: Fortsæt som planlagt og lad være med at skifte til Windows 8.

Organisationer, som finder det svært at gennemføre store opgraderinger: Overvej i stedet at bringe Windows 8 gradvist ind i virksomheden.

Organisationer, der er interesserede i de nye enheder, som bliver mulige med Windows 8: Overvej Windows 8, selv hvis du regner med at springe Windows 8 over på traditionelle pc'er.

Enterprise-udviklere: Gør dig selv bekendt med Metro-applikationer, for det vil sandsynligvis komme til at udgøre den foretrukne metode til applikationer i Windows 8.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skattestyrelsen mangler it-viden og der bør spares på it-konsulenterne: Her er It-rådets syv anbefalinger til skatteministeren
Ledelsen skal styrkes, it-fagligheden skal øges, og konsulenterne skal tøjles. Det er nogle af de anbefalinger It-rådet er kommet med til Skattestyrelsen om det kommende ejendomsvurderingssystem.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.