Artikel top billede

Dansk kommune spreder hacker-kode

Flere danske websider er smittespredere af ondsindet kode, der kan fange din maskine i et botnet-spind.

Læs også:
Lær at bruge vagthunde til at passe på dit netværk

Sikkerhedsguru: Disse trusler kan smadre dit firma

SQL-injektion er en af de mest populære angrebsformer blandt de net-kriminelle, og det får en stribe danske virksomheder og offentlige organisationer nu at føle på egen krop.

Sikkerhedsfirmaet CSIS fortæller, at de har modtaget henvendelser fra en række danske virksomheder, som har fået et ondsindet script indlejret på deres webside.

Et SQL-injection-angreb foregår ved, at hackerne indsætter kode i en webadresse. Koden afvikles af brugeren, der bliver offer for angrebet.

Det skadelige script har ifølge CSIS globalt kompromitteret flere end 50.000 websider, herunder altså også en række danske.

Sidste gang blev 200.000 ramt

Det handler blandt andet om Odder Kommune, hvor et meget stort antal sider, der er hostet samme sted, alle eksponerer kommunens borgere samt andre besøgende for det uønskede script. Det fortæller CSIS.

Brugeren sendes således videre til en drive-by-side, som udnytter sårbarheder i populære tredjepartsprogrammer, hvis de ikke er opdaterede.

Formålet er at binde maskinen ind i et centralt botnet,

I marts og april 2011 inficerede det samme botnet, der kaldes for Lizamoon, flere end 200.000 webservere på verdensplan.

Læs også:
Lær at bruge vagthunde til at passe på dit netværk

Sikkerhedsguru: Disse trusler kan smadre dit firma




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere