Microsoft: Kritik af Linux gav bagslag

I et internt memo konkluderer Microsoft-chefer, at virksomhedens aggressive kritik af open source og Linux har givet bagslag hos udviklere og brugere. Microsoft skal i stedet slå på øgede afledte omkostninger til efteruddannelse ved brug af open source.

Det er nødvendigt for Microsoft at lægge strategien om i kampen mod udbredelsen af open source og især styresystemet Linux.

Det konkluderer softwarevirksomheden i en intern mail efter at have foretaget undersøgelser af brugernes opfattelse af Microsofts argumenter mod open source.

I de seneste par år har softwaregiganten brugt stadig mere aggressive argumenter i sin kritik af open source.

Linux er af topchefen Steve Ballmer blevet betegnet som "en kræft, der sætter sig på al intellektuel ejendom, som det berører". En anden topdirektør, Craig Mundie, kaldte sidste år open source for "usundt" for softwareinnovation og en potentiel sikkerhedsrisiko.

Imidlertid preller disse argumenter af på IT-chefer og softwareudviklere og har i stedet givet direkte bagslag, konkluderer undersøgelsen, der er blevet lækket til Opensource.org. Det skriver The Wall Street Journal.

Telefonundersøgelsen blev foretaget sidste år. Den viste, at i Tyskland overvejede flere end halvdelen af interviewede IT-chefer at gå over til Linux, mens tallet var oppe på 61 procent i Frankrig.

Forfatterne af undersøgelsen peger selv på, at Microsoft skal ændre strategi og fremhæve øgede omkostninger ved overgangen til open source-software. Omkostninger, der kommer af efteruddannelse af medarbejderne.

Desuden skal Microsoft slå på sit eget initiativ "shared source", hvor virksomheden deler noget af sin proprietære kode med udviklere.

Microsoft har afvist at kommentere det lækkede dokument, men kilder i firmaet har bekræftet dets autenticitet over for The Wall Street Journal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere