Viborg vil dyrke IT-talenter blandt teenagere

Unge skal inspireres til en IT-karriere i et Computer Clubhouse, der åbner i Viborg i dag. Idéen kommer fra USA. Virksomheder kan bruge stedet til at få kontakt med opfindsomme unge mellem 12 og 22 år.

En professor fra MIT Media Lab i Boston indvier i dag et såkaldt Computer Clubhouse i Viborg.

Mitchel Resnick, der er en af hjernerne bag Legos Mindstorm-produkter, er fløjet over Atlanten for at fortælle viborgenserne om perspektiverne i deres nye IT-værksted.

Det er det første af sin art i Skandinavien, men flere andre kommuner i Danmark står på spring for at realisere lignende IT-værksteder.

Filosofien bag Computer Clubhouse er skabe et tiltrækkende læringsmiljø, hvor teenagere kan komme og realisere idéer med IT-værktøjer. Det kan resultere i nye computerspil, nye webtjenester eller noget helt tredje.

Ingredienserne i IT-værkstedet er dels teknologi - hardware og software - dels et tilknyttet netværk af voksne mentorer, lokale virksomheder og institutioner.

Ungt blod til erhvervslivet
Teenagernes arbejde og resultater i Computer Clubhouse Viborg skal gerne pirre de unge til at bruge deres kreative og tekniske potentialer, for eksempel ved at tage en uddannelse.

Lige så vigtigt et mål er det, at erhvervslivet på Viborg-egnen får adgang til ny inspiration ved at hente "ungt blod" ind på konkrete projekter.

Borgmesteren i Viborg, Johannes Steensgaard, har høje forventninger til udkommet af Computer Clubhouse.

- Som en forholdsvis lille by har Viborg her en chance for at gøre sig gældende inden for et bestemt område. Nogle spændende muligheder tegner sig, borgmesteren.

Viborg bliver samtidig en del af et globalt netværk med i alt 70 IT-værksteder, finansieret af offentlige penge og sponsorer. I USA støtter teknologigiganten Intel initiativet.

I Viborg har erhvervsliv, amt og kommune valgt at bevilge penge til etablering og drift frem til 2005.

En stor portion penge - godt en million kroner - har forskningsinstitutionen Learning Lab Denmark stået for at skaffe til projektet.

Disse penge skaffes via fundraising hos sponsorer og fonde i samarbejde med lokale organisationer, som ønsker at starte Computer Clubhouses i Danmark. Learning Lab Denmark knokler stadig for at overbevise erhvervslivet om, at der er perspektiver i at støtte Computer Clubhouse projektet.

Det allerførste IT-klubhus åbnede i USA i 1993. Siden da har ideen bevæget sig til Europa, hvor Holland, Irland, Tyskland og nu altså også Danmark er hoppet med på vognen.

Computer Clubhouse Viborg får til huse i den gamle kaserne i Viborg, der i dag rummer IT-Center Viborg.

Relevante links

http://www.kultur.viborgamt.dk/sw380.asp" target=_blank">Viborg Amt beskriver baggrunden for IT-værkstedet på sit site

Referat fra Viborg Kommunes økonomiudvalg om støtte til Computer Clubhouse

http://www.computerclubhouse.org/index.htm" target=_blank">Websted om netværket af Computer Clubhouse kloden rundtYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.