Viborg vil dyrke IT-talenter blandt teenagere

Unge skal inspireres til en IT-karriere i et Computer Clubhouse, der åbner i Viborg i dag. Idéen kommer fra USA. Virksomheder kan bruge stedet til at få kontakt med opfindsomme unge mellem 12 og 22 år.

En professor fra MIT Media Lab i Boston indvier i dag et såkaldt Computer Clubhouse i Viborg.

Mitchel Resnick, der er en af hjernerne bag Legos Mindstorm-produkter, er fløjet over Atlanten for at fortælle viborgenserne om perspektiverne i deres nye IT-værksted.

Det er det første af sin art i Skandinavien, men flere andre kommuner i Danmark står på spring for at realisere lignende IT-værksteder.

Filosofien bag Computer Clubhouse er skabe et tiltrækkende læringsmiljø, hvor teenagere kan komme og realisere idéer med IT-værktøjer. Det kan resultere i nye computerspil, nye webtjenester eller noget helt tredje.

Ingredienserne i IT-værkstedet er dels teknologi - hardware og software - dels et tilknyttet netværk af voksne mentorer, lokale virksomheder og institutioner.

Ungt blod til erhvervslivet

Teenagernes arbejde og resultater i Computer Clubhouse Viborg skal gerne pirre de unge til at bruge deres kreative og tekniske potentialer, for eksempel ved at tage en uddannelse.

Lige så vigtigt et mål er det, at erhvervslivet på Viborg-egnen får adgang til ny inspiration ved at hente "ungt blod" ind på konkrete projekter.

Borgmesteren i Viborg, Johannes Steensgaard, har høje forventninger til udkommet af Computer Clubhouse.

- Som en forholdsvis lille by har Viborg her en chance for at gøre sig gældende inden for et bestemt område. Nogle spændende muligheder tegner sig, borgmesteren.

Viborg bliver samtidig en del af et globalt netværk med i alt 70 IT-værksteder, finansieret af offentlige penge og sponsorer. I USA støtter teknologigiganten Intel initiativet.

I Viborg har erhvervsliv, amt og kommune valgt at bevilge penge til etablering og drift frem til 2005.

En stor portion penge - godt en million kroner - har forskningsinstitutionen Learning Lab Denmark stået for at skaffe til projektet.

Disse penge skaffes via fundraising hos sponsorer og fonde i samarbejde med lokale organisationer, som ønsker at starte Computer Clubhouses i Danmark. Learning Lab Denmark knokler stadig for at overbevise erhvervslivet om, at der er perspektiver i at støtte Computer Clubhouse projektet.

Det allerførste IT-klubhus åbnede i USA i 1993. Siden da har ideen bevæget sig til Europa, hvor Holland, Irland, Tyskland og nu altså også Danmark er hoppet med på vognen.

Computer Clubhouse Viborg får til huse i den gamle kaserne i Viborg, der i dag rummer IT-Center Viborg.

Relevante links

http://www.kultur.viborgamt.dk/sw380.asp" target=_blank">Viborg Amt beskriver baggrunden for IT-værkstedet på sit site

Referat fra Viborg Kommunes økonomiudvalg om støtte til Computer Clubhouse

http://www.computerclubhouse.org/index.htm" target=_blank">Websted om netværket af Computer Clubhouse kloden rundt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere