Avis-overskrifter uden dybe links

En ny nyhedssøgemaskine på internet snupper overskrifterne fra danske avisers hjemmesider, men linker ikke dybt til dem. I stedet bliver brugerne sendt til avisernes web-forsider.

Martin Pedersen fra jyske Bryrup kommer med en ny udfordring til de danske aviser.

Han har lanceret endnu en tjeneste, mov.dk, med overskrifter fra danske avisers hjemmeside.

Modsat nyhedstjenesterne Newsbooster og Visator, som Danske Dagblades Forening (DDF) har slæbt i retten, så linker Martin Pedersen ikke dybt til selve artiklerne på avisernes hjemmesider, skriver Mediawatch.

I stedet bliver brugerne af tjenesten sendt til avisernes web-forsider, når de klikker på et link.

- Jeg har kigget på de juridiske aspekter, og jeg kan ikke se, at vi gør noget ulovligt, da vi ikke linker dybt til medlemmer af DDF, siger Martin Pedersen til Mediawatch.

Han driver til dagligt virksomheden Netomia og udviklede nyhedstjenesten, fordi han selv manglede den service.

Danske Dagblades Forening har ført sager mod både Tiscalis nu lukkede Worldradar, Newsbooster og Visator. I dag, mandag, stadfæstede landsretten en fogedkendelse om, at de dybe links fra Newsbooster er ulovlige, mens Visator valgte at lukke sit danske kontor, da stævningen fra DDF kom. Visator fortsætter dog fra Singapore.

Alligevel tager Martin Pedersen roligt på eventuelle krav fra Danske Dagblades forening.

- Hvis jeg får et brev fra DDF, så tror jeg, at jeg vil sende det videre til en advokat, siger han til Mediawatch.

Foreløbig er der 15 medier at vælge nyheder fra på mov.dk, derimellem de store aviser og Computerworld Online. Flere nyhedskilder kommer dog snart til.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.