Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Fogedforbud mod dybe links fra Singapore

Danske Dagblades Forening har vundet en sejr i kampen mod systematisk linkning til danske internetaviser. Fogedretten fastslår med et forbud, at man ikke kan omgå den danske lov om ophavsret ved at drive en nyhedssøgetjeneste fra den anden side af kloden.

Det danske selskab Web Intellegence Techonology, der tidligere hed Visator, må ikke videreformidle dybe link og uddrag fra danske netaviser, selv om det foregår fra et Singapore-baseret søsterselskab.

Sådan blev udfaldet i en fogedsag i dag - en sag anlagt af Danske Dagblades Forening mod Visator i januar 2003.

Dagbladenes organisation er vældigt godt tilfreds med kendelsen, som den ser som en sejr i dens kamp mod såkaldte "snyltertjenester".

- Vi er glade for, at vi har fået fastslået, at man heller ikke kan lave den slags numre ved at flytte sin tjeneste til udlandet. Virksomheder, der driver nyhedstjenester baseret på dagbladenes indhold uden aftaler med dagbladene, kan dermed ikke unddrage sig ansvar ved at udbyde tjenesterne fra tredielande, siger konsulent og jurist Holger Rosendal, Danske Dagblades Forening.

Sejr for nettets sundhed
Han understreger, at DDF ikke er imod dybe links som sådan. Tværtimod.

- Men det kan ikke være rigtigt, at man kan bygge en forretning op på andres materiale uden at skulle betale for "råvarerne". Derfor er denne kendelse en sejr for internettets sundhed. Det ville jo være umuligt at opbygge en forretning på nettet, hvis nettet var et helt anarkistisk og retstomt rum, mener Holger Rosendal.

Danske Dagblades Forening har tidligere kørt og vundet en lignende sag mod nyhedssøgetjenesten Newsbooster. Nu er der ikke umiddelbart flere sager på vej i den boldgade.

Fogedsagen var dyr
Visator sagde i februar i år, at selskabet lukkede sit danske kontor og selskabet bag, Web Intelligence Technology ApS. Det står heller ikke længere som "lokal partner" for Singapore-selskabet, der driver nyhedstjenesten.

Ifølge den daværende direktør Anders Nielsen var baggrunden for lukningen netop den fogedsag, som Danske Dagblades Forening anlagde i januar. Den gjorde det urentabelt at drive forretning i Danmark, sagde han dengang til Computerworld Online.

Visator havde ellers forsøgt sig med at sælge nyhedstjenesten fra til et selskab i Singapore for at slippe uden om juridiske krav herhjemme, og Anders Nielsen havde fra starten svært ved at forholde sig til fogedsagen fra Danske Dagblades Forening.

Web Intelligence Technology ApS har stadig en adresse og et telefonnummer i København, men der er ingen, der svarer telefonen.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.