DMdata rider højt på outsourcing-bølge

DMdata rundede sidste år et overskud på 100 millioner kroner og kaprede flere store kunder. Selv om selskabet forventer mindre prangende fremgang i år, er outsourcing-bølgen først lige begyndt, mener chefen.

DMdata fik sidste år et overskud på 101 millioner kroner efter en omsætning, der skød i vejret til 1,4 milliarder kroner. Og selv om 2003 bliver et sværere år, befinder DMdata sig i den rigtige del af IT-universet.

Outsourcing-bølgen får DMdatas indtjening til at gå voldsomt frem i en tid, hvor der er langt mellem solstrålehistorierne i IT-branchen.

Selskabets overskud steg med næsten 50 procent sidste år, og salget røg i vejret med en lille kvart milliard kroner.

Målsætning: Høj vækst
Men det Danske Bank- og Mærsk Data-kontrollerede selskab har da også en målsætning om høj vækst. For når det gælder levering af IT-drift, er størrelsen afgørende.

- Volumen er næsten altafgørende for os, så vi kan opnå stordrift. Så selv i svære tider som nu skal vi gerne vokse med 20-25 procent årligt, siger administrerende direktør, Flemming L. Jensen.

Sidste år kom store kunder som Københavns Kommune, Gatetrade og Alm. Brand i hus, og flere af aftalerne vil først for alvor slå igennem i år.

DMdata A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning1.378,91.130,4
Resultat af primær drift (EBIT)158,194,4
Resultat før skat 147,793,4
Resultat100,793,4
Egenkapital250,7171,3
Antal ansatte594517

Flemming Jensen vil ikke sætte tal på, hvad omsætningen skal runde i år. Men det bliver noget vanskeligere at kapre nye kunder end sidste år, mener han.

- Det bliver et sværere år for os alle sammen. Den generelt dårlige økonomi får godt nok flere til at se på omkostningsbesparelser ved outsourcing. Men vi kan godt mærke, at det går lidt trægt med beslutningerne, siger han.

Til gengæld er han overbevist om, at outsourcing er kommet for at blive - til glæde for de nu 645 ansatte i DMdata.

- Bølgen er først lige begyndt, siger Flemming Jensen.

Danske Bank og Mærsk Data har hver 45 procent

Mærsk Data og Danske Bank har nu hver 45 procent af aktierne i DMdata. Den store svenske IT-koncern WM-data er nemlig blevet ejer af de sidste 10 procent og har sammen med DMdata oprettet et nyt selskab i Sverige.

Flemming Jensen tror ikke, at IT-nedbruddet hos netop medejeren og storkunden Danske Bank på nogen måde vil ramme DMdata.

- Vi mener ikke, at vi har mistet nogen form for goodwill, lyder det.

Han understreger, at fejlen i IBM's databasesoftware ikke kommer til at berøre samarbejdet mellem DMdata og Danske Bank.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere