Cap Gemini sparer sig til overskud

Konsulenthuset Cap Gemini har vendt et lille underskud til et beskedent overskud. Salget af IT-systemer svigter, men flere kunder har brug for outsourcing, vurderer selskabet.

Den danske del af konsulentfirmaet Cap Gemini hev et knebent overskud hjem i 2002, selv om den samlede omsætning faldt.

Det fransk-ejede konsulenthus har sværere ved at få afsat rådgivning om IT-systemer, men har til gengæld fået mere gang i outsourcing-forretningen.

Cap Gemini Danmark fik et overskud på seks millioner kroner mod et underskud på to millioner kroner året før.

Omsætningen dykkede med næsten 100 millioner kroner til 385 millioner kroner, men det var ventet, fordi en meget stor opgave for Danske Bank havde skudt tallet i vejret i 2001.

Cap Gemini kalder 2002 for "acceptabel markedssituationen taget i betragtning".

- Det er klart, at vi alle sammen kunne ønske os at tjene flere penge. Men selv om efterspørgslen er faldende, er det lykkedes os at skabe en mindre fremgang i indtægterne fra vores egne konsulenter, siger administrerende direktør Tim Wolff Jacobsen.

Dermed henviser han til, at der ofte bliver arbejdet på tværs af landegrænserne i det globale konsulenthus. Omsætningen fra selskabets egne konsulenter steg således med otte procent sidste år.

Cap Gemini Danmark A/S Årsregnskab
Millioner kroner20022001
Omsætning384,8480,4
Resultat af primær drift (EBIT)8,4-3,8
Resultat før skat 8,6-2,9
Resultat5,8-2,2
Egenkapital25,319,5
Antal ansatte380376

Fra SAP til outsourcing
Cap Gemini arbejder med hovedområderne: Rådgivning om forretningsudvikling, indførelse af IT-systemer (technology services) og outsourcing.

Mens den traditionelle rådgivning - som også omfatter IT-strategi - er gået frem, er der mindre salg i opgaver med systemer såsom SAP.

Til gengæld har også Cap Gemini mærket den stigende interesse for outsourcing. Men Tim Wolff Jacobsen understreger, at technology services fortsat vil være den bærende del af selskabets kerneområder.

- Vi forsøger at have fokus på alle tre forretningsområder, og hovedparten af vores forretning er inden for technology services, så det er fortsat et meget vigtigt område for os.

Sidste år blev Cap Geminis to jyske kontorer slået sammen, og staben er i dag nede på 350 ansatte mod gennemsnitligt 380 i 2002. Og der bliver sparet, hvor der kan.

- Det eneste, vi ikke sparer på, er kompetenceudvikling. Men kan vi for eksempel skrive på bagsiden af papiret? Det gør jeg selv, indrømmer topchefen en anelse forlegen.

Vi er helt almindelige

I det hele taget mener han, at den - efter nogens opfattelse - tidligere så højtflyvende konsulentbranche er kommet ned på jorden.

- Vi er en helt almindelig branche som alle mulige andre, siger Tim Wolff Jacobsen, som dog mener, at Cap Gemini hele tiden har levet en sober tilværelse.

I år regner han med en vækst på niveau med sidste år i omsætningen fra de hjemlige konsulenter, hvilket vil sige omkring otte procent, mens driftsoverskuddet gerne skulle blive større end sidste års godt otte millioner kroner.

- Vi ser ikke, at markedet går væsentligt tilbage. Men heller ikke den anden vej. Så det gælder bare om at smøge ærmerne op, lyder det fra Tim Wolff Jacobsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere