Net-meningsmålinger på vej mod overskud

Zapera, der udfører analyser og meningsmålinger på internettet, mindskede sidste år sit underskud og har udsigt til de første sorte tal i 2003.

Online-analysefirmaet Zapera regner med at levere sorte tal i regnskabet for første gang i år. Men hvis det bliver nødvendigt, er Internet Ventures Scandinavia klar til at poste flere penge i selskabet.

Zapera fik sidste år et underskud på små fem millioner kroner. Men året før fik det unge selskab et minus på 20 millioner kroner, og der er håb om sorte tal i år trods et analysemarked, der i regnskabet bliver beskrevet som "depressivt".

- Vi arbejder hen imod et resultat, der giver sorte tal på bundlinien, siger bestyrelsesformand Steen Louis Reinholdt, der er IVS' repræsentant i selskabet.

Han oplyser, at Zapera - der ikke angiver omsætningen - i årets første måneder har ligget over budget.

Alliancer bedre end enegang

Zapera er foruden Danmark aktiv med datterselskab i Sverige, og selskabet er på vej ind i Storbritannien, Frankrig og Holland. Men det sker gennem samarbejdspartnere.

Alliancer er nemlig vejen frem, mener Steen Louis Reinholdt. Selskabets enegang i Finland har heller ikke været nogen succes.

Selv om det nu går den rigtige vej, er IVS klar til at skyde flere penge end den hidtidige investering på godt fem millioner kroner i selskabet. Både til brug ved ekspansion, og hvis der alligevel bliver brug for en ny håndsrækning til selve driften.

- Vi har afsat penge til begge scenarier, siger Louis Reinholdt.

Men Zapera regner ikke med, at det bliver nødvendigt, selv om egenkapitalen ved indgangen til dette år var negativ med 2,5 millioner kroner.

Er blevet stuerene

I Danmark er Zapera senest blevet valgt til at stå for DR's nye panel, hvor seerne giver deres besyv med om programmerne. Ordren giver først og fremmest synlighed og prestige og er derfor kærkommen.

Analysebureauerne på nettet er nemlig ofte blevet opfattet som mindre "seriøse" end de klassiske selskaber som ACNielsen AIM, TNS Gallup og GfK. Men Steen Louis Reinholdt mener, at det er ved at være slut.

- I hvert fald inden for de segmenter, vi beskæftiger os med, siger han.

Og online-analyser har en begrænset målgruppe. Zapera og DR regner for eksempel ikke med vildt mange tilbagemeldinger fra 70-årige tv-seere i det nye brugerpanel.

De øvrige investorer i Zapera er svenske ACR Capital med fondene Slottsbacken, Kommunernes Pensionsforsikring og analysechefen Mads Stenbjerres selskab, Walsh.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere