IT Factory går konkurs - 50 sendt hjem

Det lykkedes kun IT Factory at klare sig i et år uden ventureselskabet 2M Invest. Ledelsen har foreløbig opgivet at drive det danske Notes-hus videre og indgivet konkursbegæring. 50 står til at miste jobbet.

Så er det slut for en af de tidligere funklende stjerner i 2M Invests portefølje.

Notes-huset IT Factory klarede sig kun i et år efter hovedinvestorens konkurs. I går, tirsdag, indgav ledelsen i selskabet konkursbegæring, og foreløbig står omkring 50 medarbejdere til at miste jobbet. En del af dem blev allerede afskediget inden konkursbegæringen.

IT Factory parkerede ellers en milliongæld sidste år og startede forfra med aktiviteterne i et nyt og gældfrit selskab.

Det skete endda, efter det amerikanske selskab, der tidligere indgik i koncernen, havde vinket farvel til 153 millioner kroner, som IT Factory skyldte.

Ingen penge i banken
Amagerbanken og de øvrige kreditorer i IT Factory håbede, at selskabet blev i stand til at generere overskud. Det skulle så gå til at banke af på gælden i det gamle selskab, som er omdøbt til Oldco.

Ifølge administrerende direktør i IT Factory, Stein Bagger, lykkedes det også skabe overskud på driften. Han begrunder derfor IT Factorys kollaps med den "tynde kapitalisering". Sagt på en anden måde havde selskabet ikke penge i banken, hvis bare en enkelt stor ordre eller to røg i vasken.

Salget er heller ikke gået, som Stein Bagger og den øvrige ledelse forventede.

- Nogle af vores partnere trækker et stort læs for os, og hvis de ikke kan det, så går det ud over producenten, konstaterer han.

Stein Bagger vil ikke oplyse, hvor meget IT Factory solgte for sidste år, og hvordan det økonomiske resultat blev. Det skyldes rekonstruktionen, der blev foretaget sidste år.

- Men kigger man på hele sidste kalenderår, havde vi overskud, siger direktøren uden at specificere det nærmere.

Forsøg på rekonstruktion
IT Factory begyndte med at lave applikationer til Lotus Notes, som IBM ejer. Senere kom der dog også tillægsprogrammer til Microsoft Exchange mellem produkterne.

Ifølge Stein Bagger har IT Factory "interessante kunder verden over". Derfor antyder han også, at der er et forsøg i gang på at rekonstruere selskabet, men det kan først ske, når konkursbegæringen er behandlet af skifteretten, og der er udpeget en kurator.

IT Factory-direktøren har ikke lyst til at fortælle, hvem der står bag forsøget på en rekonstruktion. Men han afviser, at den tidligere frontfigur, Lars Munch Johansen, er med. Han har også været ude af selskabet længe.

Direkte adspurgt, om han selv er interesseret i at være med i en rekonstruktion, svarer Stein Bagger:

- Det kan jeg ikke afvise.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Lav din egen robot på få minutter med Fable
Tilbage i 2011 startede Shape Robotics udviklingen af Fable, et robotsystem bygget enkelt op på moduler. Det gør at studerende kan bygge deres egen robot på få minutter ved brug af interaktive blokke eller Python API. I denne video fortæller Moises Pacheco, CTO i Shape Robotics om processen med at skabe en intuitiv app sammen med Ciklum, og et partnerskab med Microsoft.