Artikel top billede

It hives helt ud af Videnskabsministeriet

Videnskabsminister Morten Østergaard kommer næppe til at have meget med it- og tele-området at gøre i fremtiden. For både it og tele fjernes helt fra Videnskabsministeriets ressort-områder.

Læs også:
IT- og Telestyrelsen bliver splittet i ny regering

Leder: Tung minister er gylden mulighed for dansk it

Ikke bare teleområdet bliver fjernet fra Videnskabsministeriets ressort-område. 
 
Også informationsteknologien og digitaliseringen bliver fjernet fra Videnskabsministeriet, erfarer Computerworld fra flere kilder tæt på Christiansborg. 
 
Sådan bliver it splittet op
Teleområdet ryger til Vækst- og Erhvervsministeriet, hvor Ole Sohn (SF) skal regere.
 
Den allerstørste it-luns tilfalder Finansministeriet, hvor nyvalgte Bjarne Corydon (S) kommer til at sidde som finansminister, efter topkandidaten Henrik Sass Larsen for nylig røg ud i ministerkulden som følge af en manglende sikkerhedsgodkendelse til posten som finansminister, som han ellers var så godt som sikker på.
 
Derudover ryger der også dele af digitaliseringen til Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvor Radikale Venstres leder, Margrethe Vestager, sidder som minister.
 
Endelig ryger en lille del af det offentlige it-område i Danmark til Forsvarsministeriet, hvor Nick Hækkerup (S) i dag kan sætte sig til rette som ny minister. Denne lille del af it-området drejer sig efter sigende om forsvars-it som for eksempel GOV-Cert.
 
Nye stærke mænd
Dermed er det yderst tvivlsomt, om landet nye videnskabsminister, Morten Østergaard (R), overhovedet kommer til at have noget som helst med it at gøre.
 
På Videnskabsministeriets hjemmeside bliver Morten Østergaard præsenteret som minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, men han kommer tilsyneladende ikke til at få del i it-udviklingen i Danmark, som han ellers har kæmpet for i oppositionen til den tidligere VKO-regering.
 
Derimod ser det ud til, at de nye stærke mænd i den dansk it- og telelovgivning bliver finansminister Bjare Corydon og SF's Ole Sohn, der i dag officielt bliver udnævnt til henholdsvis finansminister og  vækst- og erhvervsminister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?