Artikel top billede

It hives helt ud af Videnskabsministeriet

Videnskabsminister Morten Østergaard kommer næppe til at have meget med it- og tele-området at gøre i fremtiden. For både it og tele fjernes helt fra Videnskabsministeriets ressort-områder.

Læs også:
IT- og Telestyrelsen bliver splittet i ny regering

Leder: Tung minister er gylden mulighed for dansk it

Ikke bare teleområdet bliver fjernet fra Videnskabsministeriets ressort-område. 
 
Også informationsteknologien og digitaliseringen bliver fjernet fra Videnskabsministeriet, erfarer Computerworld fra flere kilder tæt på Christiansborg. 
 
Sådan bliver it splittet op
Teleområdet ryger til Vækst- og Erhvervsministeriet, hvor Ole Sohn (SF) skal regere.
 
Den allerstørste it-luns tilfalder Finansministeriet, hvor nyvalgte Bjarne Corydon (S) kommer til at sidde som finansminister, efter topkandidaten Henrik Sass Larsen for nylig røg ud i ministerkulden som følge af en manglende sikkerhedsgodkendelse til posten som finansminister, som han ellers var så godt som sikker på.
 
Derudover ryger der også dele af digitaliseringen til Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvor Radikale Venstres leder, Margrethe Vestager, sidder som minister.
 
Endelig ryger en lille del af det offentlige it-område i Danmark til Forsvarsministeriet, hvor Nick Hækkerup (S) i dag kan sætte sig til rette som ny minister. Denne lille del af it-området drejer sig efter sigende om forsvars-it som for eksempel GOV-Cert.
 
Nye stærke mænd
Dermed er det yderst tvivlsomt, om landet nye videnskabsminister, Morten Østergaard (R), overhovedet kommer til at have noget som helst med it at gøre.
 
På Videnskabsministeriets hjemmeside bliver Morten Østergaard præsenteret som minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, men han kommer tilsyneladende ikke til at få del i it-udviklingen i Danmark, som han ellers har kæmpet for i oppositionen til den tidligere VKO-regering.
 
Derimod ser det ud til, at de nye stærke mænd i den dansk it- og telelovgivning bliver finansminister Bjare Corydon og SF's Ole Sohn, der i dag officielt bliver udnævnt til henholdsvis finansminister og  vækst- og erhvervsminister.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.