IT- og Telestyrelsen trækker stikket ud og lukker

Efter knap 10 år lukker IT- og Telestyrelsen med dannelsen af den nye regering. Læs her hvorfor.

Læs også:
Avis: Multimedieskatten bliver helt afskaffet

It hives helt ud af Videnskabsministeriet

Med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nye regering kommer der til at ske store omvæltninger med it-landskabet i Danmark, som vi kender.
 
Den umiddelbart største forandring er, at Videnskabsministeriets styrelse, IT- og Telestyrelsen, nedlægges og i stedet bliver smurt ud på flere forskellige ressort-områder.
 
Det står i den kongelige resolution, som er blevet overbragt Dronning Margrethe II fra Statsministeriet i dag.
 
Sådan bliver områderne fordelt
Her står der sort på hvidt, at Erhvervs- og Vækstministeriet med Ole Sohn (SF) i spidsen får ressortansvaret for tele- og internetregulering samt administration af landets frekvensområder.
 
Forsvarsministeriet med Nick Hækkerup (S) får ansvaret for den kritiske it-infrastruktur, der blandt andet inkluderer beredskabsplaner for den danske teleinfrastruktur i tilfælde af terrorangreb og krigstilstande.
 
Finansministeriet med Bjarne Corydon (S) som minister skal nu have ansvaret for it-politik, hvilket reelt vil sige, at Bjarne Corydon skal jonglere med bregreber som NemID, borger.dk og alt det praktiske i forbindelse med it-implementeringer hertillands.
 
Økonomi- og Indenrigsministeriet med Radikale Venstres leder, Margrete Vestager som minister, skal derimod stå for ansvaret for "it-modernisering og digitaliseringsmæssige forhold", hvilket kan tolkes i retning af, at de radikales leder skal stå i spidsen for udmøntningen af digitaliseringsstrategier mellem staten og kommunerne og regionerne.
 
Farvel til en styrelse
Med ressortfordelingerne på IKT-området blev der altså ikke plads til IT- og Telestyrelsen, som blev oprettet den 1. april 2002 efter en sammenlægning mellem Statens Information og Telestyrelsen.
 
Styrelsen har i dag omkring 300 ansatte.
 
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra IT- og Telestyrelsen angående lukningen af styrelsen.

Læs også:
Avis: Multimedieskatten bliver helt afskaffet

It hives helt ud af Videnskabsministeriet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver
Du kan nu lade dit fysiske kørekort blive derhjemme og i stedet nøjes med en app. For i dag udkommer det digitale kørekort til iPhones og Android-telefoner.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.