Artikel top billede

IT- og Telestyrelsen trækker stikket ud og lukker

Efter knap 10 år lukker IT- og Telestyrelsen med dannelsen af den nye regering. Læs her hvorfor.

Læs også:
Avis: Multimedieskatten bliver helt afskaffet

It hives helt ud af Videnskabsministeriet

Med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nye regering kommer der til at ske store omvæltninger med it-landskabet i Danmark, som vi kender.
 
Den umiddelbart største forandring er, at Videnskabsministeriets styrelse, IT- og Telestyrelsen, nedlægges og i stedet bliver smurt ud på flere forskellige ressort-områder.
 
Det står i den kongelige resolution, som er blevet overbragt Dronning Margrethe II fra Statsministeriet i dag.
 
Sådan bliver områderne fordelt
Her står der sort på hvidt, at Erhvervs- og Vækstministeriet med Ole Sohn (SF) i spidsen får ressortansvaret for tele- og internetregulering samt administration af landets frekvensområder.
 
Forsvarsministeriet med Nick Hækkerup (S) får ansvaret for den kritiske it-infrastruktur, der blandt andet inkluderer beredskabsplaner for den danske teleinfrastruktur i tilfælde af terrorangreb og krigstilstande.
 
Finansministeriet med Bjarne Corydon (S) som minister skal nu have ansvaret for it-politik, hvilket reelt vil sige, at Bjarne Corydon skal jonglere med bregreber som NemID, borger.dk og alt det praktiske i forbindelse med it-implementeringer hertillands.
 
Økonomi- og Indenrigsministeriet med Radikale Venstres leder, Margrete Vestager som minister, skal derimod stå for ansvaret for "it-modernisering og digitaliseringsmæssige forhold", hvilket kan tolkes i retning af, at de radikales leder skal stå i spidsen for udmøntningen af digitaliseringsstrategier mellem staten og kommunerne og regionerne.
 
Farvel til en styrelse
Med ressortfordelingerne på IKT-området blev der altså ikke plads til IT- og Telestyrelsen, som blev oprettet den 1. april 2002 efter en sammenlægning mellem Statens Information og Telestyrelsen.
 
Styrelsen har i dag omkring 300 ansatte.
 
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra IT- og Telestyrelsen angående lukningen af styrelsen.

Læs også:
Avis: Multimedieskatten bliver helt afskaffet

It hives helt ud af Videnskabsministeriet
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere