Artikel top billede

IT- og Telestyrelsen trækker stikket ud og lukker

Efter knap 10 år lukker IT- og Telestyrelsen med dannelsen af den nye regering. Læs her hvorfor.

Læs også:
Avis: Multimedieskatten bliver helt afskaffet

It hives helt ud af Videnskabsministeriet

Med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nye regering kommer der til at ske store omvæltninger med it-landskabet i Danmark, som vi kender.
 
Den umiddelbart største forandring er, at Videnskabsministeriets styrelse, IT- og Telestyrelsen, nedlægges og i stedet bliver smurt ud på flere forskellige ressort-områder.
 
Det står i den kongelige resolution, som er blevet overbragt Dronning Margrethe II fra Statsministeriet i dag.
 
Sådan bliver områderne fordelt
Her står der sort på hvidt, at Erhvervs- og Vækstministeriet med Ole Sohn (SF) i spidsen får ressortansvaret for tele- og internetregulering samt administration af landets frekvensområder.
 
Forsvarsministeriet med Nick Hækkerup (S) får ansvaret for den kritiske it-infrastruktur, der blandt andet inkluderer beredskabsplaner for den danske teleinfrastruktur i tilfælde af terrorangreb og krigstilstande.
 
Finansministeriet med Bjarne Corydon (S) som minister skal nu have ansvaret for it-politik, hvilket reelt vil sige, at Bjarne Corydon skal jonglere med bregreber som NemID, borger.dk og alt det praktiske i forbindelse med it-implementeringer hertillands.
 
Økonomi- og Indenrigsministeriet med Radikale Venstres leder, Margrete Vestager som minister, skal derimod stå for ansvaret for "it-modernisering og digitaliseringsmæssige forhold", hvilket kan tolkes i retning af, at de radikales leder skal stå i spidsen for udmøntningen af digitaliseringsstrategier mellem staten og kommunerne og regionerne.
 
Farvel til en styrelse
Med ressortfordelingerne på IKT-området blev der altså ikke plads til IT- og Telestyrelsen, som blev oprettet den 1. april 2002 efter en sammenlægning mellem Statens Information og Telestyrelsen.
 
Styrelsen har i dag omkring 300 ansatte.
 
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra IT- og Telestyrelsen angående lukningen af styrelsen.

Læs også:
Avis: Multimedieskatten bliver helt afskaffet

It hives helt ud af Videnskabsministeriet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere