Artikel top billede

EU: Microsoft må da godt købe Skype

Det vil ikke skade nogen, at Microsoft køber Skype og integrerer tjenesten i massevis af produkter, mener EU, der siger ja til købet.

De europæiske konkurrencemyndigheder siger efter nøjere granskning af de mulige konsekvenser ja til, at Microsoft må købe den dansk-udviklede IP-telefonitjeneste Skype.

"Kommissionen vurderer, at der ikke er grund til konkurrencemæssige bekymringer i det voksende marked med talrige spillere, inklusive Google," lyder det fra EU.

Microsoft betaler 44 milliarder kroner for Skype, der oprindeligt blev udviklet af danskeren Janus Friis og svenskeren Niklas Zennströmm, som begge blev mangemilliardærer, da de i 2005 solgte Skype til amerikanske eBay.

eBay solgte Skype videre i 2009.

EU-Kommissionen mener heller ikke, at Microsofts opkøb af Skype, der blev offentliggjort i maj, vil få konsekvenser for konkurrencesituationen i markedet for kommunikations-løsninger til erhvervslivet.

"Skype har en begrænset markedsandel for disse produkter og konkurrerer ikke direkte med Microsofts erhvervsløsning, Lync," lyder det.

Skal integreres

Microsoft har planer om at integrere Skype i en række af sine produkter, der blandt andet tæller Xbox, Kinect, Windows Phone og den nye Windows PC.

"Samtidig vil vi udvide Skype ved at forbinde Skype-brugere med brugere af vores Outlook-produkter samt Lync, Xbox Live, Messenger og Hotmail," siger Microsofts topchef, Steve Ballmer.

De amerikanske konkurrencemyndigheder har tidligere sagt ja til opkøbet. Også de amerikanske konkurrencemyndigheder har vurderet, at der på markedet er rigeligt med konkurrrence en række store spillere som eksempelvis Google.

Læs også: Ballmer: Derfor betaler vi 44 milliarder for Skype
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.