Topchefen fra Sun klar til at lede HP

Sun Microsystems medstifter og topchef, Scott McNealy, ville have sagt ja til at stå i spidsen for HP, fortæller han i et interview.

Computerworld News Service: Tidligere bestyrelsesformand og topchef for Sun Microsystems, Scott McNealy, ville have påtaget sig jobbet at lede Hewlett-Packard, hvis han var blevet bedt om det, fortæller han.

McNealy var blandt de kandidater, der blev interviewet til stillingen - i en konkurrence, som den tidligere topchef for eBay, Meg Whitman, i sidste ende vandt.

"Jeg blev bedt om at komme til et interview, hvor jeg fortalte dem, at jeg ville påtage mig jobbet, hvis de ikke kunne finde en anden egnet kandidat," fortæller McNealy i et interview i sit hjem i Silicon Valley.

"Deres kontor er under fem kilometer fra mit hjem. Jeg kender branchen, og jeg har en hær af Sun-folk, som ville have hjulpet mig," fortæller han.

McNealy var dog ikke nødvendigvis ligefrem begejstret for ideen om at skulle lede HP.

"Jeg opgav et virkelig godt job for seks år siden," fortæller McNealy med henvisning til sin afgang som topchef for Sun Microsystems i 2006. Men han ville have påtaget sig jobbet i HP delvist ud af "loyalitet over for the Valley", som han siger.

HP's bestyrelse er blevet kritiseret for sine beslutninger i forhold til - og valg af - topchefer de senere år. Mark Hurd blev sidste år smidt på porten efter en skandale, der involverede en anklage om sexchikane. Herefter faldt bestyrelsens valg på Leo Apotheker, der ellers kun kunne fremvise blandede resultater fra sin tid som chef for SAP.

Valget af Whitman, som ingen erfaring har med at lede et stort hardwareselskab, var også overraskende. McNealy har dog offentligt givet hende sin støtte med ordene, at hun vil medbringe "tiltrængt stabilitet" til stillingen.

56-årige McNealy var i 1984 med til at stifte Sun og var selskabets topchef i 22 år, hvilket gør ham til en af de længst siddende topchefer i Silicon Valleys historie. Han blev erstattet som topchef af Jonathan Schwartz og bevægede sig over i rollen som bestyrelsesformand for Sun, da selskabet blev opkøbt af Oracle.

"Jeg holdt omkring to dage" efter Oracles opkøb, fortalte han i interviewet onsdag.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.