Artikel top billede

Nu kan du bygge apps til eBay

EBays ny platform, X.commerce, samler værktøjer og funktionalitet til handlende og applikationsudviklere.

Computerworld News Service: EBay har lanceret en platform til applikationsudvikling kaldet X.commerce, der samler værktøjer og funktionalitet fra firmaets websites og produkter heriblandt webmarkedet eBay og PayPal samt fra partnere.

Det er eBays hensigt med X.commerce at give handlende og applikationsudviklere adgang til den komplette stak af teknologier til e-handel inklusiv indkøbskurve, betalingsservices og lagerstyring, offentliggjorde firmaet onsdag.

Ideen er at lade handlende og udviklere finde på en bred vifte af applikationer til e-handel, der imødekommer de mere og mere forskelligartede krav og scenarier, som kunderne står overfor heriblandt interaktioner via sociale netværk og mobil e-handel.

X.commerce kaldes af eBay for et "åbent økosystem til handel" og indeholder et element ved navn Fabric, der i en reference til open source-begrebet beskrives som "verdens første open commerce-styresystem," der vil gøre det muligt for udviklerne at distribuere deres produkter til eBays handlende.

Som del af lanceringen af X.commerce løftede eBay samtidig sløret for PayPal Access, der er et identitetssystem, som handlende kan implementere, så deres kunder kan bruges brugernavne og kodeord fra PayPal til at logge ind på e-handelssite.

Brugen af PayPal til håndteringen af kundelogin og -autentifikation vil ifølge eBay gøre processen sikrere og enklere for de deltagende websites.

PayPal Access minder om lignende værktøjer fra virksomheder som Google og Facebook men er skræddersyet til e-handelssites.

EBay oplyser samtidig at have integreret Facebooks Open Graph i sin e-handelssoftware Magento og GSI, så udviklerne nu kan bygge apps, der henter funktionalitet fra Facebook.

Analytiker Brian Walker fra Forrester Research mener, at X.commerce åbner nye muligheder for eBay ved at lade partnerne udvide produkterne Magento, PayPal, eBay og GSI og ved at lade udviklerne udnytte disse platforme til at bygge andre kundeapplikationer og udvide med handelsfunktioner, der rækker udover e-handel.

"Jeg forventer at bureauer, udviklingsafdelinger, integratorer, partnere og handlende vil få travlt med at udnytte X.commerce i deres forretning, selvom det endnu ikke står klart, hvor attraktiv løsningen vil være for de større virksomheder, som eBay uden tvivl også ønsker at tiltrække," kommenterer Walker per e-mail.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere