Lotto-firma bag nyt mobilselskab

To aalborgensiske iværksættere med baggrund i internettes spil-verden åbner nu et mobilselskab på et i forvejen trængt marked. De har stort set ingen erfaring med telefoni, og teleanalytiker tror ikke på, at der er plads til flere discount-mobilselskaber.

Der er travlhed i butikken hos de to aalborgensiske iværksættere Mads Veiby og Thomas Havemann, der netop har lanceret et nyt discountselskab på det danske mobilmarked.

M1, som selskabet hedder, skal supplere iværksætternes øvrige aktiviteter, herunder spiltjenesten Lotto24, der i øjeblikket har en sag kørende mod Dansk Tipstjeneste på grund af sit navn.

Ledelsen er i færd med at lukke sin tabsgivende lotteri-tjeneste i Spanien og delvist i Tyskland, og det giver tid til nye projekter.

Penge henter de to mænd i deres andet selskab, Mediacap, der udbyder medieplanlægning til virksomheder, der gerne vil gøre sig godt på nettet.

Hård branche

Mediacap kom ud af 2002 med et overskud på 445.000 kroner, og med en egenkapital på lige over en halv million er der penge nok til at etablere et teleselskab, mener Mads Veiby og Thomas Havemann.

Selskabet M1 lokker med minutpriser på blot 79 øre, hvis kunden til gengæld betaler et månedligt abonnement på 49 kroner.

- Vi er godt klar over, at vi bevæger os ind i en branche, hvor der er mange spillere i forvejen, erkender Thomas Havemann, der er tidligere professionel golfspiller og nu administrerende direktør for M1.

Selskabet med blot fem ansatte skal starte fra bunden mod konkurrenter som Telmore, CBB Mobil, TDC Mixit, Tele2 og Smarttalk.

Målet er mellem 10.000 og 15.000 kunder i løbet af det første år, og hvis det lykkes, skal selskabet derefter være i stand til at tjene penge.

Begrænset erfaring

Iværksætterne har ikke megen erfaring fra telebranchen, bortset fra at Mads Veiby har arbejdet et par år for blandt andet Sonofon. Det nuværende projekt har de arbejdet på i et års tid.

Når selskabet har kørt i nogle uger, skal M1 i gang med sin markedsføring. Udover internet-annoncering vil ledelsen ikke fortælle, hvordan det skal gribes an.

Selskabet håber at kunne tiltrække kunder i målgruppen fra 20-60 år, der taler nok til at retfærdiggøre den faste abonnementspris - og som desuden sætter pris på at få en gammeldags regning med posten en gang om måneden.

IDC's senioranalytiker Mette Søeborg Ahorlu sagde i fredags til Computerworld Online, at der i fremtiden kun er plads til én discount-operatør i Danmark, for alle seks selskaber kæmper i dag om det samme segment af kunder.

Man kan imidlertid drive discount-teleselskab i lang tid for få kroner:

- Små lavprisselskaber har ikke så mange udgifter, så de kan måske godt hutle sig igennem et par år endnu. Men på et eller tidspunkt er der nogen, som ikke synes, det er sjovt længere, siger Mette Søeborg Ahorlu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere