Artikel top billede

Oracle udfordrer konkurrent: Opkøber cloud-specialist

Oracle betaler milliarder for mere ekspertise på konkurrenten Salesforces kerneområde: Anvendelse af cloud til koordinering af callcenter, web og sociale netværk.

Computerworld News Service: Softwaregiganten Oracle opkøber RightNow Technologies for 230 kroner per aktie, hvilket samlet set løber op på omkring otte milliarder kroner, for at udvide sin internetbaserede produktportefølje og udfordre konkurrencen Salesforce.com inden for CRM (customer relationship management).

Oracle siger i en pressemeddelelse, at RightNows cloud-tilgang til kundeservice hjælper organisationer til at fungere på tværs af callcentre, web og sociale netværk.

Bestyrelsen for RightNow har enstemmigt godkendt handel, som forventes at blive afsluttet senere i år eller i starten af det nye år afhængig af godkendelsen fra RightNows aktionærer samt regulatoriske godkendelser, oplyser Oracle.

Oracle fremhæver, at selskabet "gennemfører aggressive tiltag for at tilbyde kunderne en komplet vifte af cloud-løsninger heriblandt salgsautomatisering, human resources, talentstyring, sociale netværk, databaser og Java som del af Oracle Public Cloud".

RightNows topchef, Greg Gianforte, udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af købet, at: "RightNows produkter giver førende kompetencer inden for kundeoplevelse, der hjælper til at gøre virksomheder i stand til at interagere med og levere en konsekvent oplevelse til kunder på tværs af kanalerne."

Han påpeger desuden, at hans virksomhed vil "opretholde og udvide sin tilstedeværelse i Bozeman i Montana for bedre at servicere kunderne."

Direkte angreb

Oracle er baseret i Redwood Shores i Californien og firmaet har i forvejen løsninger i stil med de cloud-baserede CRM-programmer, som RightNow sælger. Men i stedet for blot at holde styr på salgscyklusserne med sin software til customer relationship management har RightNow været i gang med at repositionere sig som leverandør af "customer experience management" på en række platforme.

I det lys ligner Oracle opkøb et direkte angreb på konkurrenten Salesforce.com, som i 2008 udvidede på kundeservice-fronten med opkøbet af Instranet. Salesforce.com er også gået i gang med en bred strategi med fokus på at gøre store virksomheder bedre i stand til at udnytte det sociale web.

I en præsentation offentliggjort mandag beskriver Oracle, hvordan RightNows produkter vil fungere som en del af et spektrum, der desuden består af selskabets marketingssoftware Siebel, e-handelsplatformen ATG Commerce, supply chain-applikationer og teknologien Endeca til søgning i ustrukturerede data. Sidstnævnte er dog stadig et igangværende opkøb, der først blev offentliggjort i sidste uge.

Tilsammen vil denne kombination af teknologier ifølge Oracle hjælpe virksomheder til at vinde nye kunder og fastholde dem i længere tid samtidig med at sænke driftsomkostningerne.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere