Sådan bliver IBM's fremtid med ny direktør

IBM hader drama og elsker stabilitet. Se her, hvad du kan forvente af IBM's nye topchef, Virginia Rometty.

IBM er et selskab, der ikke bryder sig om drama, og det understreges af selskabets udnævnelse af veteranen Virginia Rometty som ny koncernchef efter Sam Palmisano.

Han har ikke just været kendt som en cirkushest og har aldrig - som mange af de øvrige topchefer for de store it-selskaber - brugt at rejse verden rundt for at optræde på store scener, hverken politisk eller økonomisk.

Til gengæld har han målrettet omlagt IBM's forretningsfokus, ligesom han har fastlagt selskabets kurs indtil 2015.

Det nye IBM
Han har siden sin tiltrædelse i 2002 således arbejdet på at redefinere IBM til en servicevirksomhed med lokal forankring over alt i verden.

Desuden ligger det i selskabets 2015-strategi klart, at det skal arbejde på at øge den værdi, som kunderne kan hente på IBM-services og IBM-software, der skal udvikles en helt ny kategori af services og software, som IBM kalder 'Smarter Planet,' og der skal satses på cloud computing og avanceret forretnings-software.

Hertil har selskabet afsat 100 milliarder kroner til indkøb af relevante selskaber inden 2015.

Ligeledes vil IBM fortsætte udbygningen af selskabet uden for det amerikanske hjemmemarked, hvor Sam Palmisano især har indledt en udbygning på vækstmarkeder som Indien, Rusland, Kina og Brasilien.

Firmaets mand
Da han bliver siddende som bestyrelsesformand, er det alt sammen noget, som han vil holde Virginia Rometty fast på.

Det bliver næppe en svær opgave, for 54-årige Virginia Rometty har været i IBM i 30 år på adskillige topposter, og hun har selv været med til at formulere den nuværende strategi, som hun om nogen selv står inde for.

Læs også:

Galleri. Disse få mænd har gjort IBM så stor og mægtig

Erfaren kvinde bliver ny topchef for IBM.


Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.