Artikel top billede

400.000 svenske brugerkonti hacket

Konsekvenserne er som altid værst for folk, der anvender samme kodeord til forskellige brugerkonti.

Computerworld News Service: Login-oplysningerne til over 400.000 svenske brugerkonti fra omkring 60 websites er blevet lækket på internettet efter en række hackerangreb.

Hændelsen begyndte at få medieomtale tirsdag i denne uge, da en Twitter-konto tilhørende den svenske politiker William Petzäll blev brugt til at offentliggøre kodeord til e-mailkonti tilhørende fremtrædende journalister.

William Petzäll nægtede at have noget med det at gøre og hævdede, at hans Twitter-konto måtte være blevet kapret. Kontoen er efterfølgende blevet lukket.

Kom fra blogging-site

Kilden til kodeordene viste sig at være det svenske blogging-website Bloggtoppen.se, som tilsyneladende havde været sårbart for et angreb ved hjælp af SQL-injection.

Dets database, som inkluderer login-oplysningerne til cirka 94.000 konti, blev offentliggjort tilbage i september på et website ved navn Flashback og herefter også distribueret via Twitter.

"Sitet er indtil videre blevet lukket," fortæller stifter af Bloggtoppen, Jimmy Holmlund, Computerworlds svenske søstermedie.

Han var ikke klar over, at hans website var blevet angrebet, før kodeordene blev offentliggjort via Petzälls Twitter-konto.

Flere login-oplysninger

Onsdag blev login-oplysninger fra yderligere 57 websites offentliggjort, hvormed det samlede antal ramte brugerkonti steg til 180.000.

Herudover blev 210.000 brugerkonti fra Gratisbio.se, som blev hacket i sommer, kompromitteret, da websitets database med brugerbavne og kodeord blev offentliggjort tirsdag aften, skriver Computer Sweden.

Denne tilsyneladende koordinerede stribe af hackerangreb er den største nogensinde i Sverige, hvis man kigger på antallet af kompromitterede brugerkonti.

I januar 2008 blev det virtuelle community Bilddagboken hacket. Ved den hændelse faldt 235.000 brugerkonti i forkerte hænder.

På daværende tidspunkt som ved den aktuelle hændelse bliver konsekvenserne forværret af, at mange brugere anvender det samme kodeord til flere forskellige online brugerkonti, hvilket gør det let for datakriminelle at bryde ind i ellers uberørte konti såsom e-mailkonti ved hjælp af de lækkede data, advarer Computer Sweden.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere